Credite rapide până la salariu. Un ajutor real sau o povară?

Credite rapide până la salariu (Facebook)
A. D.
28.03.2015

Creditul până la salariu este o soluţie de împrumut pe termen scurt pentru cei care au nevoie de un ajutor financiar imediat. Acest tip de împrumut vă poate ajuta să ieşiţi din situaţii dificile când aveţi nevoie de bani suplimentari, deşi rata dobânzilor poate uneori fi mai mare decât cea a împrumuturilor pe termen lung. Astfel că se pune problema dacă există sau nu avantaje.

În ultima perioadă, auzim din nou despre credite rapide "doar cu buletinul", dar de data asta în ofertele I.F.N.-urilor (instituţii financiare nebancare) de pe piaţă, care acordă împrumuturi rapide şi online sau chiar prin deja banalul SMS, disponibile inclusiv persoanelor cu probleme temporare de finanţare (până la următorul salariu), care au nevoie urgentă de bani în orice condiţii, celor cu întârzieri la plata ratelor şi care nu sunt băgaţi în seamă de bănci sau care nu se încadrează la un credit bancar (venituri, vârsta sau perioada la locul de muncă sub minimul acceptat de bănci), persoanelor care nu se pot deplasa la bancă etc.

Credite rapide până la salariu. Avantaje vs dezavantaje

Suma maximă şi perioada de rambursare sunt aspecte-cheie, de care trebuie să ţineţi cont atunci când solicitaţi un astfel de împrumut.

Aceste credite rapide până la salariu online sunt împrumuturi de sume relativ mici de bani, care se acordă pe perioade foarte scurte de timp, ce variază între 30 şi 45 zile. De obicei suma care se poate împrumuta nu depăşeşte 500 sau 1.000 lei. De altfel, aceste credite rapide sunt destinate pentru finanţarea unor cheltuieli de mică valoare.

Suma datorată (împrumut şi dobândă) este rambursată integral la încasarea salariului. Astfel că acest tip de împrumut nu este recomandat atunci când aveţi de efectuat cheltuieli care nu pot fi acoperite dintr-un singur salariu.

De obicei, IFN-urile solicită un număr mic de acte, în general actul de identitate, o adeverinţă de venit şi ultima factură de utilităţi de la adresa de domiciliu.

Altele, nimic. Este suficient să completaţi o cerere de credit, să o printaţi şi să o trimiteţi semnată online, iar banii vor fi viraţi într-un cont existent, sau doar să trimiteţi un SMS cu suma dorită şi vă legitimaţi când ridicaţi banii din contul bancar.

Astfel, rapiditatea cu care puteţi avea banii este unul dintre marile avantaje.

IFN-urile nu solicită giranţi sau garanţii imobiliare, ci este luat în considerare venitul celui care doreşte împrumutul din orice surse.

De asemenea, creditele rapide până la salariu se acordă doar în monedă naţională, astfel că variaţiile de curs nu pot afecta valoarea de plată a ratelor.

Trebuie să ştiţi, totuşi, că la orice IFN aţi merge, veţi obţine într-adevăr un împrumut foarte rapid (dacă sunteţi, evident, eligibil), dar dobânda pe care o veţi plăti pentru el va fi mereu mai mare decât la orice bancă comercială. Acesta este cel mai mare dezavantaj.

De asemenea, la obţinerea unui credit rapid, este foarte important să vă evaluaţi corect posibilităţile de rambursare. Oricât de urgentă ar fi nevoia de bani, dacă ratele nu pot fi rambursate la scadenţă, situaţia financiară proprie se va agrava.

Finanţatorii care oferă astfel de credite rapide încurajează uneori clienţii să solicite un împrumut pe termen scurt, asigurându-i că nu este nicio problemă dacă la scadenţă nu pot plăti ratele. Aceştia se arată dispuşi să reînnoiască împrumutul pe o nouă perioadă. Dar atenţie, prin această schemă, dobânda se adaugă la datorie. Şi cum costurile acestor credite sunt foarte ridicate, repetarea acestei scheme duce în timp la acumularea unor datorii foarte mari, pe care solicitantul nu le mai poate rambursa sub nicio formă. În acest mod, un împrumut pe termen scurt se transformă într-unul pe termen lung, iar situaţia financiară a dumneavoastră se va înrăutăţi.

Dobânzile de până la câteva procente, prezentate pe site-urile instituţiilor financiare nebancare (IFN) pentru creditele rapide până la salariu sunt de obicei calculate pe zi şi astfel pot părea reduse, comparativ cu cele practicate de bănci, însă DAE (Dobânda Anuală Efectivă) poate ajunge la cote impresionante.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor