"Magistraţii acoperiţi". Horaţius Dumbravă îi cere lui Iohannis să intervină

Presupusa existenţă a "magistraţilor acoperiţi", ofiţeri sau colaboratori ai serviciilor secrete, a stârnit deja ample controverse în spaţiul public. Judecătorul CSM Horaţius Dumbravă îi cere lui Klaus Iohannis, în calitatea sa de şef al CSAT, să clarifice odată pentru totdeauna această problemă.
Horatius Dumbrava
Horatius Dumbrava (ebihoreanul.ro)

"Aşteptam un semnal de transparenţă şi din partea Preşedinţiei, a preşedintelui Klaus Iohannis, pentru că el este şi preşedintele CSAT, un semn de transparenţă prin care să spună: "nu este niciun judecător sau procuror ofiţer acoperit sau colaborator al serviciilor secrete". Să o spună public, dar şi în raport cu personalul auxiliar. Eu cred că este cazul ca acest lucru să fie spus.

Dacă CSAT ar reuşi să prelucreze toate declaraţiile pe propria răspundere ale magistraţilor şi personalului auxiliar, este cazul ca preşedintele României, CSAT-ul să iasă public şi să spună aceste lucruri, sigur, fără să nominalizeze acele persoane care ar fi ofiţeri sub acoperire sau colaboratori", a declarat miercuri, în cadrul şedinţei CSM, Horaţius Dumbravă, citat de Agerpres.

Judecătorul a subliniat că asociaţiile profesionale de magistraţi au adresat, pe 8 decembrie 2015, o solicitare publică în acest sens Preşedinţiei şi CSAT, la care se aşteaptă un răspuns în termen de 30 de zile.

Recomandăm şi Război juridic Cristi Danileţ vs Dana Gîrbovan pe tema imixtiunii serviciilor în Justiţie

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne