Costa Rica şi Panama lovite de un cutremur puternic cu o magnitudine de 6,7

Cutremur
 
Cutremur   (United States Geological Survey)

În Costa Rica, la graniţa cu Panama, a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, iar autorităţile evaluează în prezent posibilele daune, a declarat miercuri o sursă oficială. Reţeaua Naţională de Seismologie din Costa Rica a raportat că seismul a avut loc la ora locală 23:23, epicentrul fiind la sud de Puerto Armuelles, în Panama.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 31 de kilometri şi a fost resimţit în cea mai mare parte a ţării, potrivit rapoartelor. Locuitorii din Pacificul de Sud au menţionat o intensitate a seismului între 7 (excesiv de puternic) şi 6 (foarte puternic) pe Scala Mercalli, raportând întreruperea energiei electrice şi căderea obiectelor.

Între timp, în Valea Centrală, cutremurul a fost raportat între 5 (puternic) şi 4 (moderat) pe Scala Mercalli.

Preşedintele Carlos Alvarado al Republicii Costa Rica a scris pe contul oficial de Facebook: "Comunicăm cu Comisia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă pentru a determina daunele după cutremurul puternic produs în ţară. Reamintim populaţiei să urmărească canalele oficiale de informare în situaţii de urgenţă naţională".

Cutremurul s-a produs din cauza subducţiei plăcii Coco, a anunţat Reţeaua Naţională de Seismologie. Costa Rica este situată într-o zonă a lumii cu activitate seismică mare şi înregistrează anual sute de cutremure.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură