Corpul de control al Poliţiei se autosesizează în cazul Adrian Sârbu, după o emisiune a Antenei 3

Corpul de control al Poliţiei a început marţi noapte o anchetă la Arestul Central al Poliţei Capitalei, după ce Adrian Sârbu, patronul Mediafax Group, a fost scos din arest fără cătuşe.
Adrian Sarbu, (MICHAL CIZEK / AFP / Getty Images)
Loredana Diacu
22.04.2015

Corpul de control al Poliţiei a început marţi noapte o anchetă la Arestul Central al Poliţei Capitalei, pe motiv că Adrian Sârbu, patronul Mediafax Group, a fost scos din arest fără cătuşe.

Conform B1 TV, în zillele de 14 şi 18 aprilie, Adrian Sârbu a ieşit din arestul central pentru a se prezenta la o clinică stomatologică privată, unde avea nevoie să continue nişte lucrări dentare începute înainte de a fi arestat preventiv, lucrări care nu puteau fi făcute în arest.

Sârbu a fost filmat, în cele două zile, mergând pe strada fără cătuşe, "ca un om liber", şi, mai mult, pe 18 aprilie, data celei de a doua programari, era chiar ziua acestuia, mai arată B1 TV, adăugând că, în funcţie de rezultatele anchetei, vor fi stabilite şi sancţiunile care vor fi impuse în acest caz, fiind posible chiar concedieri ale unor oficiali din Poliţie, dacă se vor constata abateri grave.

Potrivit ziare.com, ancheta corpului de control al Poliţiei a fost declanşată imediat după ce postul Antena3 a prezentat, marţi seara, imagini cu Sarbu pe stradă, făr cătuşe, însoţit de un poliţist.

Miercuri dimineaţa, avocatul Cristian Ene a facut însă câteva precizări la postul B1 TV, explicând că există situaţii în care persoanele aflate în arest preventiv pot fi scoase pentru diverse motive, cum ar fi vizita la medic, când este vorba despre o urgenţă de natură stomatologică sau cardiologică, sau când este vorba despre persoane care au tratament îndelungat şi proceduri medicale efectuate de un anumit medic, iar centrul de detenţie nu are medicamentaţia sau nu poate efectua procedura respectivă.

În astfel de situaţii, arestaţii sunt duşi cu duba la imobilul respectiv, sub escortă şi "numai ofiţerul de poliţie stabileşte dacă persoana respectivă e periculoasă, atfel încât să existe un risc de evadare şi trebuie neaparat încătuşată (...) Nu este o anormalitate, ci este o normalitate. Sunt persoane care prezintă risc comportamental de evadare şi sunt încătuşate, sunt alte persoane care pot beneficia de aceasta situaţie", a precizat avocatul.

Întrebat de ce se mai face ancheta dacă aceasta este o situaţie de normalitate, Cristian Ene a explicat: "Pentru că trebuie să se verifice care a fost situaţia, ce a impus scoaterea din centrul de arest preventiv, dacă era exceptională, dacă putea fi tratat. Se face ancheta şi se va stabili dacă era situaţie de urgenţă, dacă s-au respectat procedurile", precizează ziare.com

Reamitim că Adrian Sârbu, patronul Mediafax şi Gândul şi fondator al Pro TV-ului este arestat preventiv în dosarul Mediafax, dosar vizând evaziune fiscală şi spălare de bani.

Arestarea a survenit după ce premierul Ponta lansase public numeroase atacuri la adresa lui Sârbu, iar fondatorul PRO TV a acuzat, în repetate rânduri, că dosarul Mediafax - Adrian Sârbu este fabricat la comanda lui "Pontaghiţă" şi a camarilei lor şi are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul si Ziarul Financiar.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor