Copiii englezi, printre cei mai nefericiţi din lume (studiu)

(Miguel Villagran / Getty Images)

Copiii din Anglia sunt printre cei mai puţin fericiţi din lume, potrivit unui studiu internaţional de proporţii care arată că una din cinci fete preadolescente din Marea Britanie suferă de anxietate în privinţa felului în care arată.

În pofida faptului că beneficiază de unele dintre cele mai înalte standarde de viaţă din lume, copiii englezi sunt mai puţin fericiţi decât copiii din unele ţări aflate în curs de dezvoltare, cum ar fi Algeria, Brazilia şi Africa de Sud, indică studiul publicat de organizaţia Children's Society şi preluat de The Daily Telegraph.

Potrivit acestuia, deşi copiii englezi sunt mai puţin îngrijoraţi în privinţa locuinţei, banilor sau a prietenilor decât copiii din multe alte ţări, aceştia îşi fac mai multe griji cu privire la sănătate, felul în care învaţă şi felul în care arată.

Cercetarea, bazată pe o serie de studii internaţionale existente, conţine prima analiză a rezultatelor 'Children's Worlds survey', un studiu în curs de desfăşurare în care sunt implicaţi 16.000 de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani din 11 ţări ale lumii (România, Spania, Israel, Brazilia, Statele Unite, Algeria, Africa de Sud, Chile, Anglia, Coreea de Sud şi Uganda).

Per ansamblu, Anglia s-a clasat pe locul al nouălea din 11 ţări, pe baza baza răspunsurilor copiilor la o serie de întrebări despre fericire şi sursele de stres, doar în faţa Coreii de Sud şi Ugandei, unde copiii se simt şi mai nefericiţi decât cei englezi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură