Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA intră în grevă de avertisment

Controlorii de trafic aerian de la Romatsa în grevă de avertisment.
Controlorii de trafic aerian de la Romatsa în grevă de avertisment. (Facebook)

Controlorii de trafic aerian vor intra în grevă de avertisment, miercuri, între orele 11:00 şi 13:00, după ce negocierile de luni cu conducerea ROMATSA, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, au eşuat, relatează ziare.com

"Am avut astăzi o întâlnire la ROMATSA, nu ştiu cum să spun dacă a fost conciliere, mediere.... Cel mai important este că nu s-a rezolvat niciuna dintre cele 14 revendicări ale noastre. Nu am ştiut absolut nimic (despre întâlnire - n.red.). Am aflat de la presă ca domnul Titea a intrat în ROMATSA la ora 10,00.", a declarat, luni, pentru Agerpres, Radu Tudorache, controlor de trafic aerian la ROMATSA, liderul Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian şi purtător de cuvânt.

Nu numai că revendicările sindicaliştilor nu s-au rezolvat ci, mai mult, potrivit lui Tudorache, directorul general al ROMATSA a dat o decizie retroactivă prin care a tăiat salariile liderilor de sindicat, mărind în schimb sporurile unor directori şi şefi de tură pentru a convinge oamenii să renunţe la greva de avertisment.

Sindicaliştii sunt în continuare dispuşi să negocieze, însă sunt şanse aproape zero să se ajungă la un acord cu patronatul, a declarat Tudorache.

Pe perioada grevei de astăzi ROMATSA va asigura o treime din traficul aerian. Dacă revendicările salariaţilor vor continua să rămână nerezolvate, controlorii de trafic nu exclud declanşarea unei greve generale în viitor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.