Consiliul General al Capitalei a aprobat exproprierea ultimei proprietăţii ce stătea în calea lucrărilor la Bd. Uranus

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, pe 28 septembrie, exproprierea ultimei proprietăţii care stătea în calea finalizării lucrărilor la primul tronson al Bulevardului Uranus, între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan, notează b365.ro.
Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti.Consilierii îşi aleg viceprimarii. (Epoch Times România)
Ana Petrescu
01.10.2012

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, pe 28 septembrie, exproprierea ultimei proprietăţii care stătea în calea finalizării lucrărilor la primul tronson al Bulevardului Uranus, între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan, notează b365.ro.

Astfel, ultima proprietate rămasă pe traseu, un apartament de numai 9,37 metri pătraţi, aflat într-un imobil de 150 de metri pătraţi, a fost expropriat de Primărie contra sumei de 16.800 de lei, echivalentul a 3.700 de euro.

Încă din 2010 clădirea a fost expropriată, împreună cu o suprafaţă de 262 de metri pătraţi, pentru suma de 1.500.000 de lei, asta însemnând 332.000 de euro. Deoarece camera avea alt propietar decât cel al imobilului, exproprierea nu s-a putut face simultan. Totodată, motivul întârzierii exproprierii a fost că persoana care deţinea suprafaţa respectivă nu a depus actele la timp şi nu a permis inspectarea terenului pentru estimarea valorii despăguburilor.

Prin urma, singurul obstacol rămas în calea finalizării lucrărilor la Bulevardul Uranus, în zona Piaţa Victoriei-Spaiul Independenţei, este În ultimii ani, acest monument istoric a fost subiectul unor dispute aprinse între municipalitate şi societatea civilă şi membrii opoziţiei.

În acest sens Primăria Generală a Capitalei a emis o hotărâre prin care Hala Matache să fie demolată şi reconstruită la o distanţă de 37 de metri locul în care se află în momentul de faţă, însă ea a fost respinsă, pe data de 24 septembrie, de Comisia Naţională de Dezvoltare Teritorială (CNDT) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor