Conducerea Oil Terminal spune că cererea de majorare a salariilor cu 3,4% este nerealistă

Epoch Times România
14.03.2012

Conducerea Oil Terminal spune, prin intermediul unui comunicat transmis Bursei, că cererea liderilor de sindicat privind majorarea salariilor cu 3,4% pe anul 2012 este nerealistă şi că greva salariaţilor produce un prejudiciu zilnic de 200.000 lei.

Peste 700 de salariaţi ai societăţii constănţene Oil Terminal au intrat, luni, în grevă generală, nemulţumiţi în principal de faptul că nu au primit majorările salariale cerute. Sindicaliştii au cerut creşterea salariilor cu 3,4%, dar, la ultimele negocieri, conducerea a propus o creştere salarială de 2%, de la 1 iulie 2012.

"BVC-ul a fost proiectat, structurat pe o previziune a scăderii producţiei fizice şi, implicit, a veniturilor(...)Oil Terminal a înregistrat o pierdere de 2 milioane euro în primele două luni ale anului, ca urmare a reducerii de activitate şi a influenţei vremii nefavorabile. În această situaţie am fost forţaţi să luăm de urgenţă măsuri de redresare economică", se spune în comunicat.

Potrivit conducerii Oil Terminal, măsura cea mai suportabilă pentru salariaţi consta în reducerea activităţii de la 5 la 4 zile pe săptămână, pentru o perioadă de cel mult 75 de zile.

"Măsurile luate ar fi condus în lipsa grevei la stoparea declinului la nivelul lunii martie şi obţinerea unui profit de circa 200.000 de lei, toate acestea constituindu-se ca premise ale relansării economice", se mai arată în comunicat.

Conducerea societăţii consideră cererea liderilor de sindicat de creştere a salariilor cu 3,4% ca fiind "total nefondată" şi care ar pune în pericol siguranţa economică a societăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor