Conducerea Oil Terminal spune că cererea de majorare a salariilor cu 3,4% este nerealistă
Conducerea Oil Terminal spune, prin intermediul unui comunicat transmis Bursei, că cererea liderilor de sindicat privind majorarea salariilor cu 3,4% pe anul 2012 este nerealistă şi că greva salariaţilor produce un prejudiciu zilnic de 200.000 lei.
Peste 700 de salariaţi ai societăţii constănţene Oil Terminal au intrat, luni, în grevă generală, nemulţumiţi în principal de faptul că nu au primit majorările salariale cerute. Sindicaliştii au cerut creşterea salariilor cu 3,4%, dar, la ultimele negocieri, conducerea a propus o creştere salarială de 2%, de la 1 iulie 2012.
"BVC-ul a fost proiectat, structurat pe o previziune a scăderii producţiei fizice şi, implicit, a veniturilor(...)Oil Terminal a înregistrat o pierdere de 2 milioane euro în primele două luni ale anului, ca urmare a reducerii de activitate şi a influenţei vremii nefavorabile. În această situaţie am fost forţaţi să luăm de urgenţă măsuri de redresare economică", se spune în comunicat.
Potrivit conducerii Oil Terminal, măsura cea mai suportabilă pentru salariaţi consta în reducerea activităţii de la 5 la 4 zile pe săptămână, pentru o perioadă de cel mult 75 de zile.
"Măsurile luate ar fi condus în lipsa grevei la stoparea declinului la nivelul lunii martie şi obţinerea unui profit de circa 200.000 de lei, toate acestea constituindu-se ca premise ale relansării economice", se mai arată în comunicat.
Conducerea societăţii consideră cererea liderilor de sindicat de creştere a salariilor cu 3,4% ca fiind "total nefondată" şi care ar pune în pericol siguranţa economică a societăţii.