Comitetul de Est al economiei germane este gata să devină puntea de legătură între Transnistria şi Germania

Comitetul de Est al economiei germane (CEEG) poate deveni puntea de comunicare dintre Transnistria şi Germania. Despre aceasta a declarat directorul CEEG, Rainer Lindner, în cadrul unei întrevederi la Tiraspol, cu conducerea camerei de comerţ şi industrie a nerecunoscutei RMN şi reprezentanţii întreprinderilor din regiune.
Tatiana Chiriac
19.09.2013

Comitetul de Est al economiei germane (CEEG) poate deveni puntea de comunicare dintre Transnistria şi Germania. Despre aceasta a declarat directorul CEEG, Rainer Lindner, în cadrul unei întrevederi la Tiraspol, cu conducerea camerei de comerţ şi industrie a nerecunoscutei RMN şi reprezentanţii întreprinderilor din regiune. Potrivit camerei de comerţ şi industrie din stânga Nistrului, directorul CEEG a venit în Transnistria în componenţa unei delegaţii reprezentative în frunte cu ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer.

Vicepreşedintele camerei de comerţ şi industrie din regiune, Iurii Ganin le-a vorbit oaspeţilor despre starea în care se află sectorul real al economiei din regiune, punctele tari şi slabe ale industriei. Reprezentanţii mediului de afaceri au relatat despre activitatea companiilor lor, au atras atenţia asupra problemelor activităţii economice externe. Participanţii la întrevedere au discutat despre posibilitatea extinderii participării investitorilor germani în sectoarele de perspectivă ale economiei transnistrene, de asemenea, practica de funcţionare a sistemului educaţional dual în Germania. Oaspeţii au invitat producătorii de mărfuri din Transnistria să participe la expoziţia cu vânzare a produselor agricole "Săptămâna verde", care se desfăşoară anual la Berlin.

În timpul vizitei, delegaţia a vizitat mai multe întreprinderi din regiune şi Ministerul de Externe. După întrevedere, aşa-zisul, viceministru Vitali Ignatiev, şi-a exprimat speranţa că Transnistria şi Germania "vor găsi un şir de aspecte comune în domeniul economic". "Consider că acest lucru va aduce beneficii ambelor părţi. Suntem bucuroşi de faptul că Germania acordă interes economiei transnistrene", a spus el.

Comitetul de Est al economiei germane întruneşte 190 de întreprinderi mari, mici şi mijlocii din Germania şi este cel mai vechi proiect regional al economiei germane. Acesta a fost instituit în anul 1952 şi reprezintă interesele companiilor germane pe pieţele din Rusia, Belarus, Ucraina, Asia Mijlocie şi Sud-Estul Europei, precizează InfoTag.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor