Cod galben de securitate emis de Beijing. Occidentalii îndemnaţi să fie precauţi de Crăciun

Mai multe guverne occidentale au emis avertizări de securitate pentru cetăţenii lor pentru un district comercial din Beijing. Avertizările menţionează o posibilă ameninţare de Crăciun.
Districtul Sanlitun din Beijing.
Districtul Sanlitun din Beijing. (Wikipedia.)

Declaraţiile, emise de oficiali guvernamentali din Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite, au inclus avertizări în privinţa unei potenţiale ameninţări la adresa securităţii occidentalilor în districtul Sanlitun din Beijing, în ziua de Crăciun sau în preajma Crăciunului.

O declaraţie publicată pe website-ul Ambasadei americane din Beijing susţinea: “Cetăţenii americani sunt îndemnaţi să fie foarte atenţi”.

Ambasada franceză din Beijing a susţinut, de asemenea, că a primit informaţii din partea omologilor americani şi a cerut cetăţenilor săi să fie “foarte atenţi”.

Nu au fost oferite alte detalii cu privire la natura posibilei ameninţări sau de unde a provenit informaţia, conform Deutsche Welle.

Rapoartele agenţiilor de ştiri indică o prezenţă sporită a poliţiei în Sanlitun, un district comercial popular şi unde se află de asemenea mai multe ambasade.

Poliţia chineză a emis un cod galben în timpul perioadei Crăciunului, cu toate că acesta nu este o sărbătoare oficială în China.

Codul galben de securitate este o procedură relativ normală în preajma sărbătorilor şi reprezintă nivelul cel mai mic pe o scară cu trei trepte privind alerta de securitate în zonele comerciale şi de divertisment, susţine Mediafax. Acest cod este emis în cazul primirii unor ameninţări sau după descoperirea unor dispozitive suspecte.