Viena învăluită în luminile sărbătorilor de iarnă

Capitala austriacă ne introduce în atmosfera magică a Sărbătorilor de Iarnă. De la mijlocul lunii noiembrie, cele mai frumoase locuri din Viena sunt transformate în Pieţe de Crăciun. Cu aroma dulciurilor şi a punch-ului cald, atmosfera de sărbătoare se răspândeşte în toate colţurile oraşului.

Viena învăluită în luminile sărbătorilor
Viena învăluită în luminile sărbătorilor (Facebook.com/Epoch Times Paris)

În fiecare an, piaţa din faţa Primăriei se transformă într-un loc de basm. Copacii din parcul ce înconjoară Primăria sunt împodobiţi de sărbătoare şi strălucesc într-o mare de lumini. Din cele aproximativ 150 de standuri comerciale se pot cumpăra cadouri, decoraţiuni pentru pomul de iarnă, dulciuri şi băuturi calde.

Nu departe de aici se află Satul de Crăciun Maria-Theresien-Platz, situat între Muzeul de Arte Frumoase şi Muzeul de Istorie Naturală, unde au fost instalate 70 de standuri cu obiecte tradiţionale de artizanat şi multe idei originale de cadouri.

Un alt loc amenajat de sărbătorile de iarnă este în vechea Vienă, de pe Freyung, chiar în centrul oraşului, aceasta fiind o tradiţie la care nu se poate renunţa. Încă din 1772, în acest loc se organiza Târgul de sărbători, iar astăzi se vând opere de artă artizanale, decoraţiuni din sticlă, ceramică tradiţională.

Piaţa de Crăciun din curtea Palatului Schönbrunn oferă vizitatorilor un fundal romantic imperial, care se transformă, după sărbători într-o Piaţă de Anul Nou. Aici se pot găsi lucruri de fabricaţie tradiţională, decoraţiuni făcute manual. De asemenea, doritorii pot participa la concerte, iar copiii la un program amplu de activităţi pregătite special, inclusiv un atelier.

Alte pieţe amenajate de sărbători: Piaţa Spittelberg, Piaţa de iarnă Riesenradplatz, Piaţa Stephansplatz. Toate pline cu produse tradiţionale austriece şi cu atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură