Claudia Nechita, o primă victorie la Mondialele de box de la Istanbul (Turcia)

Pugilista română a avut o primă evoluţie excelentă la Campionatele Mondiale. S-a calificat în turul doi după ce a dispus la puncte de maghiara Szabina Szucs.
Pugilista română Claudia Nechita.
Pugilista română Claudia Nechita. (FRB/facebook)

Claudia Nechita a acces, luni, în turul doi al categoriei 57 kg, la Campionatele Mondiale de box feminin de la Istanbul.

Reprezentanta noastră a câştigat confruntarea cu sportiva din Ungaria, Szabina Szucs cu scorul de 4-1, urmând ca în continuare să o aibă ca oponentă pe 11 mai, pe kazaha Karina Ibraghimova - sportivă calificată direct în turul secund.

România este prezentă la acest Mondial cu cinci sportive, sub îndrumarea soţilor Adrian şi Mihaela Lăcătuş: Steluţa Duţă (cat. 48 kg/CSA Steaua), Eugenia Anghel (cat. 50 kg/SCM Craiova), Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg/CSA Steaua), Claudia Nechita (cat. 57 kg/CSA Steaua) şi Alexandra Petcu (cat. 81 kg/CSA Steaua).

Steluţa Duţă, triplă vicecampioană mondială, va lupta în primul tur la cat. 48 kg, pe 10 mai, cu Nitu Nitu (India).

Lăcrimioara Perijoc va lupta direct în turul doi al categoriei 54 kg - pe 12 mai, contra Hsiao-Wen Huang (Taiwan).

Eugenia Anghel, la categoria 50 kg, va boxa pe 12 mai contra Anamika Anamika (India).

La categoria 81 kg, Alexandra Maria Petcu, calificată direct în sferturile de finală, va lupta pe 16 mai cu Oliwia Toborek (Polonia).

Mondialele feminine de la Istanbul sunt dotate în premieră cu premii extraordinar de mari, 2,4 milioane de dolari în total, medalia de aur fiind răsplătită cu 100.000 de dolari, argintul cu 50.000 de dolari şi bronzul cu 25.000 de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport