Clădirea Millenium are toate avizele necesare, susţine Onţanu

Epoch Times România
28.06.2009

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a precizat, sâmbătă, în legătură cu incendiul produs la clădirea Millenium, din strada Armand Călinescu nr. 2-4, că această construcţie a început în anul 2003 şi a fost finalizată în anul 2006, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Primăria sectorului 2.

Documentaţiile de autorizare au cuprins toate avizele prevăzute de lege, între care ale Direcţiei Monumentelor Istorice, Ministerului Culturii - pentru amplasare construcţie nouă, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ministerului Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului.

Recepţia la finalizarea lucrării a fost efectuată de toţi reprezentanţii tehnici ai instituţiilor prevăzute de lege, autorizarea clădirii fiind perfect legală şi având în totalitate avizele stabilite de lege, se arată în comunicat.

În cursul dimineţii sâmbătă, încă de la ora 8,00, primarul Neculai Onţanu a dispus deplasarea unei echipe a Direcţiei de Inspecţie şi Control din cadrul Primăriei sectorului 2 în imobilul respectiv, pentru a efectua verificările tehnice necesare, se mai arată în comunicat.

Reacţia primarului sectorului 2 vine după ce sâmbătă boaptea, ministrul Culturii, Theodor Paleologu şi Neculai Onţanu au avut un schimb dur de replici în legătură cu avizele date pentru ridicarea construcţiei respective care, potrivit ministrului Culturii, ar dăuna lăcaşului de cult aflat în vecinătate.

Ministrul Culturii a declarat că asemenea blocuri construite lângă o clădire de patrimoniu reprezintă "un pericol public" şi i-a acuzat de corupţie pe cei care au dat avizele de construcţie.

Primarul Ontanu s-a simţit vizat de afirmaţiile ministrului.

"Aveţi dreptate. Dumneavoastră depăşiţi la ora asta campania electorală, iar această clădire cu siguranţă are un aviz de la Ministerul Culturii", a replicat el.

Un violent incendiu a izbucnit sâmbătă noaptea la imobilul Millenium Center aflat în centrul Capitalei, în imediata vecinătate a Bisericii Armeneşti, a altor clădiri de patrimoniu şi a unor blocuri de locuinţe.

La faţa locului s-a intervenit cu 20 de autospeciale, acţionate de circa 150 de pompieri militari, a căror activitate a fost foarte dificilă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat presei că, din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Potrivit unor prime evaluări, făcute chiar în timpul anihilării flăcărilor, în afara unui automobil parcat în apropierea imobilului cuprins de flăcări, care a fost distrusă, celelalte clădiri din jur ori maşini nu au avut de suferit. În jurul orei 2,10, ultimele răbufniri ale flăcărilor au fost stinse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor