Ciuma roşie. Anatol Şalaru: În R. Moldova, 1 Mai este ziua celor care îi mint pe cei care muncesc

De la câştigarea independenţei, comuniştii, comuniştii vopsiţi în socialişti, stataliştii şi uneori pro-europenii au întreţinut în R. Moldova un marasm social ce ne păstrează la marginea lumii civilizate, afirmă Anatol Şalaru.
Igor Dodon la marşul organizat la 1 Mai de către PSRM
Igor Dodon la marşul organizat la 1 Mai de către PSRM (facebook.com/dodon igor)

Preşedintele Igor Dodon a participat marţi la un Marş al solidarităţii oamenilor muncii organizat la Chişinău de către socialişti cu prilejul sărbătorii de 1 Mai. În cadrul discursului rostit în faţa manifestanţilor şeful statului a subliniat că Republica Moldova trece o perioadă foarte complicată. ”Avem un an electoral – urmează alegeri locale în municipiile Chişinău şi Bălţi, unde noi trebuie să învingem. Iar la finele anului urmează alegerile parlamentare, la care forţele stataliste vor avea ultima şansă să salveze ţara de tot felul de hoţi şi unionişti.”

În context, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru a ţinut să menţioneze că în Republica Moldova 1 Mai nu este ziua celor care muncesc ci ziua celor care îi mint şi înşeală pe cei care muncesc. De la câştigarea independenţei de stat, comuniştii, comuniştii vopsiţi în socialişti, stataliştii şi uneori pro-europenii au întreţinut în Republica Moldova un marasm social ce ne păstrează la marginea lumii civilizate.

”Şi astăzi, de la înălţimea averilor dobândite pe căi ilicite, Igor Dodon alături de complicii săi Zinaida Greceanâi, Ivan Ceban şi compania, vorbesc despre dreptatea socială pe care ei o calcă zi de zi. Spre deosebire de alţi ani, probabil Moscova a redus finanţările, PSRM a reuşit să adune din toată republica doar vreo două-trei mii de oameni, transformaţi de nacialnicii (şefii n.r.) socialişti într-o turmă roşie”, a adăugat liderul PUN.

În concluzie, Anatol Şalaru punctează că bieţii oameni mituiţi cu câţiva leuţi, au ”bătut” R. Moldova pentru a aplauda câteva zeci de minute pe cei care, de ani de zile, trăiesc din sudoarea muncii lor vânzându-le iluzii. ”În timp ce bieţii oamenii se întorc în sărăcia, nevoile şi mizeria oraşelor şi satelor basarabene, Igor Dodon cu staful PSRM vor sărbătorii maiovka asemeni Politbiroului pe vremuri. Atunci când îţi uiţi istoria, neamul şi accepţi cizma străină viitor nu există!”