Circul privatizării Oltchim: Dan Diaconescu a adus saci cu bani la Ministerul Economiei

După ore de negocieri la Ministerul Economiei, Dan Diaconescu s-a dus luni după-masă la o bancă din Capitală de unde a scos şapte saci cu bani care, spune el, sunt destinaţi plăţii salariilor. El a adus banii în faţa Ministerului Economiei, fără a preciza care este suma exactă.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
01.10.2012

UPDATE

După ore de negocieri la Ministerul Economiei, Dan Diaconescu s-a dus luni după-masă la o bancă din Capitală de unde a scos şapte saci cu bani care, spune el, sunt destinaţi plăţii salariilor. El a adus banii în faţa Ministerului Economiei, fără a preciza care este suma exactă.

Patronul de la OTV aşteaptă să reia negocierile cu ministrul Daniel Chiţoiu. El a stat minute în şir într-o maşină a unei firme de transport valori, în mijlocul Bulevardului Victoriei, întrucât jandarmii care asigură paza Ministerului Economiei nu i-au permis accesul în parcare.

Apoi, în jurul orei 19:15, Dan Diaconescu a intrat în sediul Ministerului Economiei.

Totodată, Dan Diaconescu le cere guvernanţilor să găsească o soluţie legală pentru a putea ca el să-i plătească pe angajaţii Oltchim.

"Conturile Oltchim sunt blocate. Nu putem risca să virăm banii în nişte găuri negre. Sper ca tot circul mediat făcut de Guvern să înceteze", a precizat Dan Diaconescu în faţa ministerului.

Sacii cu bani, euro se pare, au rămas în maşina de transport de valori, care a fost mutată pe trotuar pentru a nu mai îngreuna circulaţia rutieră.

Între timp, Ministrul Economiei şi cel al Finanţelor au venit la sediul Guvernului, pentru a avea o nouă discuţie cu premierul Victor Ponta legat de situaţia de la Oltchim.

***

"Gata, mergem la bancă să scoatem bani pentru salariile de la Oltchim"

"Domnul Vulpescu a ieşit din clădire, aşa că nu prea mai avem cu cine să negociem", a spus Dan Diaconescu la ieşirea din Ministerul Economiei, luni după-amiază. El a anunţat că va reveni la minister după ce va scoate bani din bancă pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim şi pentru a le demonstra guvernaţilor că dispune de bani.

”Arătăm banii în primul rând, pentru că asta ni s-a cerut” a spus Diaconescu.

Totodată, el spune că timpul de 48 de ore pe care l-a acordat Guvernului pentru a veni cu o soluţie legală pentru remunerarea angajaţilor combinatului a expirat, dar este nevoie de o decizie legală în acest sens.

”Gata, mergem la bancă. Suntem oameni serioşi, ne ţinem cuvântul şi aşteptăm în continuare decizia în scris a Ministerului sau a Guvernului, cum putem ca toţi aceşti bani să şi ajungă la salariaţii de la Oltchim", a mai spus Diaconescu.

De asemenea, el a mai precizat că, la nevoie, Ministerul de Interne îi va pune la dispoziţie jandarmi pentru transportul banilor.

Pe de alt[ parte, negocierile de la Oltchim au fost amânate pentru moment, din cauză că Dan Diaconescu şi reprezentanţii Ministerului Economiei nu au ajuns la un acord.

Patronul OTV a ieşit luni din mijlocul discuţiilor cu ministrul Daniel Chiţoiu şi cu primul ministru Victor Ponta, anunţând că „vânzătorul Oltchim este unul ostil şi împotriva celui care a câştigat licitaţia”.

Ulterior, el a precizat că Daniel Chiţoiu şi-a cerut scuze în numele autorităţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor