Dan Diaconescu: Am discutat cu Chiţoiu mai multe variante privind plata salariilor la Oltchim

Epoch Times România
01.10.2012

Dan Diaconescu a declarat, după întâlnirea cu ministrul Chiţoiu, că a discutat cu acesta mai multe variante legate de banii de salarii pentru Oltchim şi că aşteaptă să vadă "dacă banii vor fi transferaţi într-un cont sau nu vor fi primiţi deloc"

"Am prezentat domnului ministru, întâi de toate, această cerere extrem de importantă care are legătură cu salariile. O cerere în care noi dorim un punct de vedere legal -juridic al Ministerului, al OPSPI, al Oltchim privind situaţia acestor salarii, mai concret spus, ce facem cu banii pe care îi vom ridica dintr-un moment în altul din banca din Bucureşti. Domnul ministru a spus că va analiza această cerere, după cum vedeţi ne-a dat număr de înregistrare, că va lua probabil o decizie astăzi. privind felul în care noi am putea ajuta sau nu cu bani salariaţii de la Oltchim(...)Am discutat cu domnul ministru mai multe variante. Varianta refuzului, e posibil să primim acest refuz şi varianta ca eu să dau un fel de credit, un fel de avans", a spus Diaconescu

"Noi am reiterat această dorinţă mai veche şi am spus că vrem să aducem banii cash în saci, mă rog într-o maşină blindată, aici în parcarea OPSI. Dânsul ne-a rugat să nu facem acest lucru, aşadar aşteptăm să vedem dacă banii vor fi transferaţi într-un cont sau nu vor fi primiţi deloc. Această cerere a mers şi către conducerea Oltchim şi conducerea sindicatului. Sindicatele sunt, evident, doritoare. Conducerea Oltchim, prin actualul director general, salută demersul nostru, dar ne transmite că abia mâine (marţi, n.r) Consililiul de Administraţie se va întâlni la Oltchim, mâine vor putea lua ei o decizie despre felul în care noi am putea plăti salariile", a mai spus acesta.

Diaconescu a mai precizat că negocierile intraseră în impas şi că de aceea a fost solicitată întâlnirea cu ministrul Economiei.

"Noi am cerut întâlnirea cu ministrul Economiei. Negocierile intraseră într-un oarecare impas din două motive extrem de clare. Noi am cerut pe primul punct, pe ordinea de zi, prin colegii mei avocaţi, o strictă confidenţialitate din acest moment a lucrărilor şi un comunicat comun, un fel de moratoriu, din partea ambelor părţi, a Guvernului şi a noastră, asupra bunelor condiţii şi ţeluri pe care să le avem împreună despre combinatul Oltchim. Domnul Vulpescu a respins această mână întinsă de către noi. Noi am propus, aşa cum am spus şi mai devreme, prezenţa presei în sală. De asemenea, domnul Vulpescu a respins şi această cerere şi apoi ne-am înscris la domnul ministru Chiţoiu în vizită.

Negocierile pentru privatizarea Oltchim au fost reluate luni, când expiră termenul până la care Dan Diaconescu trebuie să plătească preţul pentru acţiunile de la Oltchim.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că, în cazul în care Dan Diaconescu nu va putea să plătească preţul oferit pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluată într-o perioadă de şase luni.

Acesta a adăugat că aşteaptă data de 1 octombrie pentru a şti dacă ministerul va rămâne proprietar al Oltchim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor