Nu există nicio obligaţie să se plătească luni banii pentru Oltchim, declară avocaţii lui Diaconescu

Epoch Times România
01.10.2012

Daniel Fenechiu, avocatul lu Dan Diaconescu, a declarat luni că nu există nicio obligaţie ca Dan Diaconescu să plătească luni banii pentru Oltchim şi că este nevoie ca cerinţele lui Dan Diaconescu să fie redactate într-un document separat pentru a putea fi discutate.

"Nu există nicio obligaţie să se plătească astăzi (luni, n.r.) banii. Nu ştiu cine a inventat chestia asta(...)Nu pot să vă spun ce vom face. Diaconescu va lua o decizie după ce va asculta opiniile noastre. Nici noi nu le putem vedea pe toate sută la sută la fel", a spus Fenechiu.

Întrebat fiind ce se va întâmpla dacă nu va fi semnat luni contractul de privatizare a Oltchim, Fenechiu a răspuns: "Se semnează contractul, mâine, poimâine, răspoimâine...".

Fenechiu a mai precizat că Dan Diaconescu poartă la această oră discuţii cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

"Cum iese de la ministru, Dan Diaconescu se duce în bancă", a mai precizat avocatul.

Negocierile pentru privatizarea Oltchim au fost reluate luni, când expiră termenul până la care Dan Diaconescu trebuie să plătească preţul pentru acţiunile de la Oltchim.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că, în cazul în care Dan Diaconescu nu va putea să plătească preţul oferit pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluată într-o perioadă de şase luni.

Acesta a adăugat că aşteaptă data de 1 octombrie pentru a şti dacă ministerul va rămâne proprietar al Oltchim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor