Ciorbe şi supe care ajută la slăbit: supa cremă de legume

Preparate tradiţionale româneşti, bine tolerate şi uşor de digerat, supele şi ciorbele de legume pot fi consumate la orice masă, atât ca aperitiv cât şi ca fel principal de mâncare. De obicei au un număr scăzut de calorii, aşadar ne pot fi de un real ajutor în dietele de slăbit.
Supă cremă de legume (Epoch Times)
Nina Cîmpeanu
10.03.2015

Preparate tradiţionale româneşti, bine tolerate şi uşor de digerat, supele şi ciorbele de legume pot fi consumate la orice masă, atât ca aperitiv cât şi ca fel principal de mâncare. De obicei au un număr scăzut de calorii, aşadar ne pot fi de un real ajutor în dietele de slăbit. În acest caz, făinoasele sau orezul vor fi evitate, iar dacă dorim să le preparăm cu carne, pentru a avea cât mai puţine grăsimi, aceasta va fi fiartă separat, apoi adăugată la supa (ciorba) de legume.

Vă prezentăm o reţetă de supă cremă de legume, săţioasă, uşor de preparat, sănătoasă şi cu un număr redus de calorii.

Ingrediente:

- o ceapă mare, feliată

- o lingură ulei

- o tulpină de ţelină mare (apio), tocată

- un căţel mare de usturoi, tocat

- 6-8 ceşti de bucheţele de conopidă tocate

- 6 ceşti de cartofi roşii curăţaţi de coajă şi tăiaţi

- 5 ceşti de supă de legume (sau supă de pui)

- 1 1/4 linguriţă sare

Pentru ornat: arpagic sau pătrunjel tocat, sau ceapă verde tocată

Pentru garnitură: brânză rasă, smântână, piper negru

Mod de preparare

1. Se încălzeşte uleiul într-o oală mare la foc mediu. Odată ce devine aproape fierbinte, se adaugă ceapa, pe care o lăsăm 5 - 6 minute, la foc mic, până se înmoaie. Urmează ţelina, iar după 4 - 5 minute de gătit adăugăm usturoiul, şi mai lăsăm încă un minut. Adăugăm apoi conopida, cartofii şi supa de legume (care nu trebuie să acopere legumele). Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se fierbe 15 până la 20 minute, la foc mic, până când totul este foarte fraged (se înţeapă cu o furculiţă).

2. Folosind un blender, se amestecă totul până când compoziţia devine omogenă. Supa va fi destul de groasă. Se mai poate adăuga supă de legume, pentru o consistenţă mai moale, după preferinţă.

Această supă cremă de legume se prepară rapid, conferă senzaţia de saţietate şi are doar 137 de calorii. Se serveşte fierbinte.

Vă dorim poftă bună!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor