Cioloş spune lucrurilor pe nume: Da, îmi doresc să continui ce am început. Vă invit să votăm cu PNL sau USR

Deşi în acest an au fost demarate multe proiecte importante pentru România, ele pot fi uşor întoarse dacă revenim la un mod de guvernare bazat pe minciună, pe populism şi pe corupţie, a avertizat premierul Dacian Cioloş care îşi doreşte să continue ce a început.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Pentru ca proiectele începute în acest an să poată continua, este nevoie să fim în măsură să formăm o majoritate parlamentară în jurul PNL şi USR după alegerile parlamentare, a atras atenţia premierul Dacian Cioloş, care îi cheamă pe români să voteze cu cele două partide care îl susţin pentru un nou mandat în fruntea Executivului.

"Aşa cum aţi putut constata, anul acesta a însemnat în primul rând un alt mod de guvernare, transparent, mai deschis, orientat spre interesul cetăţeanului. Şi rezultatele s-au văzut. S-au creat anul acesta peste 150.000 de noi locuri de muncă. Avem pe primele nouă luni o creştere economică de aproape 5 la sută, prima în Uniunea Europeană. Am deblocat activitatea pe aproape toate şantierele de construcţii de autostrăzi. În momentul de faţă se lucrează pe şantiere însumând peste 160 de km de autostradă. Am desţelenit lucrurile în Educaţie, în Sănătate şi în Agricultură", a declarat Cioloş.

Potrivit premierului, anul acesta au foat vizate şi măsuri prin care să reducem abandonul şcolar, prin care să creăm facilităţi pentru cei fără locuri de muncă şi care doresc să muncească, să se poată deplasa şi instala acolo unde sunt locuri de muncă.

"A fost o guvernare bazată în primul rând pe o bună gestiune a banului public, pe integritate, pe transparenţă şi pe eficienţă şi ne dorim să guvernăm acest mod de guvernare, însă ne dăm seama că chiar dacă a trecut un an de zile, toate aceste proiecte începute pot fi uşor întoarse dacă revenim la un mod de guvernare bazat pe minciună, bazat pe populism şi bazat pe corupţie. Da, îmi doresc să pot să continui să duc la bun sfârşit aceste proiecte, precum şi altele care decurg din ceea ce am început să facem anul acesta", a precizat Cioloş.

Şeful tehnocraţilor de la Palatul Victoria a ţinut să le mulţumească PNL şi Uniunii Salvaţi România, care au decis să susţină necondiţionat Platforma România 100 şi "care au decis să pună accentul pe valori şi pe principii" înainte de a vorbi de angajamente legate de un viitor program de guvernare.

"Pentru ca aceste proiecte începute în acest an să poată continua, este nevoie să fim în măsură să crem o majoritatea parlamentară în jurul celor două partide după alegerile din 11 decembrie, în jurul PNL şi a USR. În felul acesta putem să avem susţinerea politică pentru a duce la bun sfârşit proiectele începute şi pentru a continua alte proiecte şi alte idei care au reieşit şi izvorât în acest an. Vă invit deci să votăm cu PNL sau cu USR pentru că acum putem spune în sfârşit că avem cu cine să ducem România înainte", a subliniat Cioloş.

Prin sintagma "În sfârşit avem cu cine să ducem România înainte", premierul a combinat practic sloganurile PNL ("România înainte") şi USR ("În fârşit ai cu cine!").

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne