Cioloş spune deschis: Am greşit de mai multe ori de când sunt premier. Când faci o greşeală, ţi-o asumi

Spre deosebire de unii politicieni care nu se grăbesc niciodată să-şi recunoască deschis greşelile şi dau mereu vina pe alţi, Dacian Cioloş admite că, în scurtul său mandat de premier, nu a tratat multe lucruri bine, însă a încercat să le îndrepte după ce le-a conştientizat.
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)
Andrei Pricopie
14.10.2016

De când ocupă funcţia de şef al Guvernului, Dacian Cioloş admite că a greşit de mai multe ori, atât în ceea ce priveşte alegerea unor oameni, cât şi în ceea ce priveşte anumite decizii pe care le-a luat, însă a încercat să îşi corecteze greşelile în momentul în care şi-a dat seama de ele.

"Am greşit de mai multe ori şi am încercat să-mi corectez greşelile. Am greşit probabil şi în modul în care am ales unii oameni, am greşit, probabil, şi în modul în care am luat anumite decizii. Atunci când faci o greşeală materială, ţi-o asumi. Atunci când faci o greşeală in procesul decizional, poţi să corectezi acea decizie, dacă-ţi recunoşti greşeala la timp şi vii cu o altă decizie care să amelioreze lucrurile sau, dacă consultându-te cu alţi oameni care probabil că au o viziune mai bună, iei decizia corectă.

Eu cred că nu putem învăţa decât din greşeli. Important este ca aceste greşeli să se repercuteze cât mai puţin asupra celorlalţi şi important este chiar să învăţăm din greşeli şi să nu le punem sub preş", a declarat joi seară, la postul Digi24, premierul Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Legat de comentariile unor lideri politici potrivit cărora tehnocraţii sunt "incompetenţi", şeful Executivului atrage atenţia că avem de-a face cu simple "slogane".

"Sunt vorbe şi...şi astea sunt slogane. Unii au impresia că, dacă le repetă de nu ştiu câte ori la televizor pe zi, suprapunând pe asta un colaj cu anumite imagini, o să creeze o percepţie publică, după care o să vină cu un sondaj şi să spună: 'Uite cât la sută dintre oameni nu vor tehnocraţi'. Pe mine nu cuvintele mă interesează, ci mă interesează faptele, mă interesează oamenii şi mă interesează să văd rezultatele.

Eu n-am nevoie de etichete ca să fiu eu însumi şi ca să-mi folosesc cât mai bine pot cunoştinţele, competenţa, imaginaţia, să-mi fac treaba bine acolo unde sunt pus şi îndrăznesc să cred că în acelaşi fel gândesc şi cei pe care i-am ales colaboratori. Eu cred că trebuie să ne bazăm pe astfel de principii de autenticitate, nu de vorbe în vânt", a punctat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor