Cioloş: Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic în lume, cu atât mai puţin pentru a fi prim-ministru

"Nu o să mă duc să spun, într-un fel sau altul, oamenilor cu cine să voteze. Le-am spus şi spun care sunt principiile, care este viziunea mea despre cum ar trebui să se guverneze. Atâta vreme cât unele partide susţin aceste principii, e responsabilitatea lor să şi-o asume", a afirmat premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic în lume şi cu atât mai puţin pentru a fi prim-ministru după alegerile parlamentare, a ţinut să sublinieze joi, în cadrul unui interviu acordat Europa FM, premierul Dacian Cioloş.

"Nu am fost în campanie electorală şi am fost foarte atent să nu fiu prezent în perioada campaniei electorale la niciun miting. Sunt (pe afişe - n.r.) pentru că PNL mi-a propus să mă sprijine pentru un eventual mandat de prim-ministru pentru mai târziu, la fel ca USR. Am acceptat de principiu acest lucru, dar am spus foarte clar că nu mă implic în campania electorală", a declarat Dacian Cioloş.

Când moderatoarea i-a atras atenţia că face campanie electorală indirectă, premierul - care a participat atât la un miting PNL, cât şi la o dezbatere USR - a replicat:

"Nu ştiu ce înseamnă indirect. Nu o să mă duc să spun, într-un fel sau altul, oamenilor cu cine să voteze. Le-am spus şi spun care sunt principiile, care este viziunea mea despre cum ar trebui să se guverneze, în jurul căror principii. Atâta vreme cât unele partide susţin aceste principii şi le promovează, este responsabilitatea lor să şi-o asume".

Cât de mult îşi doreşte să rămână prim-ministru şi după alegeri?

"Nu ştiu dacă pot spune că îmi doresc. Am spus că sunt gata să îmi asum acest lucru. Eu nu am fost pregătit să-mi asum acest lucru atunci când mi s-a propus. Acum pot spune că sunt mai mult decât atunci, dar şi acum sunt mai multe lucruri care trebuie să se întâmple.

Este foarte important şi programul de guvernare, sunt mai multe lucruri care au fost aruncate în spaţiul public de diferitele partide care trebuie structurate într-un program de guvernare coerent, sunt foarte importanţi şi oamenii care sunt puşi în faţă. Va fi mult mai complex de guvernat cu partide politice, dar asta este democraţia. Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic în lume şi cu atât mai puţin pentru a fi prim-ministru", a răspuns Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne