Dacian Cioloş: Da, suntem Guvernul zero corupţie, zero populism, zero minciună

În ziua de joi, 17 noiembrie, se împlineşte un an de când Dacian Cioloş a preluat frâiele puterii executive. "Da, suntem Guvernul zero corupţie, zero populism, zero minciună", a subliniat premierul.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Mai este o zi şi se împlineşte un an de când Dacian Cioloş s-a aşezat pe scaunul de la Palatul Victoria în locul pesedistului Victor Ponta. În cadrul şedinţei de guvern de miercuri, premierul le-a cerut miniştrilor ca fiecare să îşi facă propriul bilanţ şi să prezinte public reformele realizate, dar şi proiectele care nu au fost puse în practică.

"Mâine se împlineşte un an de când am preluat acest mandat şi aş vrea ca, fără să facem ceremonii - pentru că nu e cazul-, să profităm de această oportunitate şi să ieşim cu toţii să explicăm, să ne facem un prim bilanţ al acestui an şi prefer să îl facem noi că, dacă nu, vedeţi, sunt alţii care îl fac şi vin cu bilanţ de genul "Guvernul zero".

Trebuie să spunem: "Da, suntem Guvernul zero corupţie, zero populism, zero minciună" şi, pornind de aici, să trecem să explicăm câteva lucruri care au fost făcute în acest an. Aşa cum am spus la începutul mandatului, nu ne propunem să revoluţionăm România într-un an de zile, dar vom lansa, am spus atunci, câteva reforme, câteva domenii cheie şi aş vrea să putem să le explicăm", a declarat Cioloş, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, premierul a atras atenţia că este important ca "cei interesaţi de realitate" să fie informaţi despre realizările, dar şi despre proiectele propuse, dar nefinalizate.

"Cred că e important să ne facem şi propria analiza şi să facem şi public, în aşa fel încât cei interesaţi de realitate şi de adevăr, dincolo de populismul probabil inerent unei campanii electorale, să putem discuta şi aşezat despre ceea ce s-a făcut şi despre ceea ce mai rămâne de făcut", a punctat Cioloş.