Cioloş: Putem face mai mult rău decât bine tăind taxele cu toporul sau dând cu coasa

O creştere economică bună nu ne îndreptăţeşte să creştem cheltuielile a doua zi, a atras atenţia premierul Dacian Cioloş.
Andrei Pricopie
11.11.2016

alte articole

Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)
Andrei Pricopie
11.11.2016

Cifrele bune care arată creştere economică nu ne îndreptăţeşte ca a doua zi să creştem cheltuielile, ea trebuie consolidată, iar un Guvern responsabil trebuie să asigure predictibilitate pentru sectorul privat, a declarat joi, la gala "Topul Naţional al Firmelor 2016", premierul Dacian Cioloş.

"Economia României evoluează bine în ultimii ani dacă ne uităm la cifre. Întrebările pe care trebuie să şi le pună un Guvern responsabil şi să caute răspuns la ele ar fi în primul rând cum asigurăm predictibilitatea necesară pentru ca sectorul privat să continue investiţiile în dezvoltare şi pentru ca acest trend să continue. Pentru că nu cred că e cazul să ne lăudăm cu cifre de pe un an pe altul dacă nu vedem înscrise aceste cifre într-o evoluţie pozitivă.

Nu cred faptul că avem pe hârtie această cifră bună de creştere economică înseamnă că suntem îndreptăţiţi a doua zi să creştem cheltuielile, mai ales să creştem cheltuieli care nu duc neapărat la o consolidarea a acestei creşteri economice", a declarat Cioloş, citat de Agerpres.

Pe lângă nevoia de predictibilitatea atât de necesară pentru mediul de afaceri, premierul a vorbit şi despre importanţa reducerii birocraţiei.

"Un alt lucru cerut de mediul de afaceri şi nu numai, chiar şi de cetăţenii români, este reducerea birocraţiei, astfel încât aplicarea actelor normative sau a politicilor fiscale în cazul mediului de afaceri să nu vă impună sarcini administrative inutile. Şi în acest domeniu am făcut câţiva paşi importanţi, nu mulţi, doar câţiva, pentru că vă asigur că avem încă mult de desţelenit în acest domeniu.

Administraţia din România a fost foarte productivă în aceşti ultimi ani în a produce birocraţie, deci acest proces trebuie continuat în mod structurat pentru a nu crea mai mult rău decât bine reducând aşa, tăind cu toporul taxele sau dând cu coasa. Ştiţi cum e, când dai cu coasa tai şi fân, tai şi buruieni, dar poţi să mai tai şi lucruri utile. Deci, chiar şi debirocratizarea trebuie făcută structurat şi bine gândit, proiectată pe termen mediu", a afirmat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor