Cioloş devine oficial candidatul liberalilor la postul de premier

Desemnat de PNL candidat la postul de premier, Cioloş i-a lăudat pe liberali ca fiind partidul care a dat tonul schimbării, scoţând în faţă oameni noi şi aplicând criterii de integritate.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Consiliul Naţional al PNL l-a desemnat miercuri, cu unanimitate de voturi, pe Dacian Cioloş drept candidat al formaţiunii pentru postul de premier. În cadrul aceleiaşi şedinţe, conducerea PNL a votat asumarea platformei "România 100" propuse de premierul Dacian Cioloş.

"Din acest moment, PNL intră în campanie cu trei elemente: candidaţii la nivelul fiecărui judeţ, platforma 'România 100' şi propunerea de premier — Dacian Cioloş", a declarat secretarul general al Partidului Naţional Liberal, Ilie Bolojan.

Votul a fost dat în prezenţa premierului Dacian Cioloş care a opinat că liberalii sunt un partid care a acceptat să dea tonul schimbărilor punând în faţa oameni noi şi aplicând criterii de integritate, argumente care îi dau convingerea că poate lucra împreună cu acest PNL pentru susţinerea unui proiect comun.

"Sper să putem construi în jurul acestei platforme ("România 100" - n.r.) un proiect în care să propunem României un alt fel de a guverna. (...) Dumneavoastră sunteţi un partid care, am observat încă din faza alegerilor locale, aţi acceptat să daţi tonul acestei schimbări şi aţi luat unele decizii care, pornind de la istoria partidului din aceşti ultimi ani, probabil pentru unii au fost decizii dureroase.

Aceea de a renunţa la anumiţi oameni care şi-au dedicat viaţa partidului, dar care, din diferite motive, probabil şi din cauza modului în care, într-o anumită perioadă, s-a înţeles să se facă politică, au adus anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid şi societate. Aţi hotărât să faceţi acest pas, să puneţi în faţă oameni noi, să aplicaţi criterii de integritate pe care să le puneţi nu doar pe hârtie, ci să le aplicaţi în practică şi în acelaşi timp să veniţi şi cu idei noi", a declarat Cioloş, citat de Agerpres.

"Eu cred că am înţeles şi de-o parte şi de alta faptul că foarte multă lume care a renunţat să mai aibă încredere în politică ar putea fi regrupată pentru a putea susţine un proiect comun", a adăugat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne