Cioloş cere reforme profunde după Colectiv. "Dacă asta presupune schimbări la nivel de management, o voi face"

Raportul Corpului de control al premierului privind intervenţia de la Colectiv a dezvăluit modul deficitar în care au reacţionat autorităţile. Dacian Cioloş susţine că nu vrea "să taie capete", dar, dacă acest lucru va fi necesar pentru modernizarea sistemului, atunci o va face.
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
26.03.2016

La scurt timp după ce Corpul său de control a prezentat rezultatele raportului privind intervenţia la clubul Colectiv, premierul Dacian Cioloş a anunţat că se impune o reformare radicală a sistemului de asistenţă de urgenţă, iar dacă acest lucru înseamnă şi "schimbări de responsabili la nivel de management", atunci va acţionă în consecinţă.

„Sunt proceduri lipsă, nu e clară responsabilitatea, coordonarea lasă de dorit. În douăzeci şi ceva de minute după ce a fost anunţat incendiul la Colectiv s-au succedat la comanda operaţiunilor 5 sau 6 poziţii ierarhice diferite. Nu cred că în felul acesta putem vorbi de o eficienţă în comandă şi în luarea deciziilor. Nu poţi, la fiecare 5 minute vine un nou şef ierarhic superior şi preia el comanda, după 5 minute vine un alt şef ierarhic superior şi preia el comanda şi de fiecare dată trebuie dat raportul.

Nu mă interesează să tai capete doar de dragul de a satisface pe cineva. Eu vreau să se schimbe acolo profund nişte lucruri şi dacă asta presupune şi schimbări de responsabili la nivel de management, într-o poziţie sau alta, o voi face şi pe-asta. Aţi văzut, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost luate deja nişte măsuri şi dacă va fi cazul şi în altă parte - şi la ministerul de Interne, şi la ministerul Sănătăţii şi în teritoriu”, a declarat Dacian Cioloş la Pro TV, citat de Agerpres.

Şeful Executivului a anunţat că în cel mult o săptămână va avea întâlniri cu şefi din Interne şi Sănătate, inclusiv cu şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Corpul de control al premierului a prezentat marţi, la aproape cinci luni de la incendiul din Colectiv, raportul privind tragedia, raport din care reiese că Planul Roşu de intervenţie a fost declanşat cu o întârziere de 18 minute, că multe instituţii au acţionat deficitar şi că se impune reformarea radicală şi îmbunătăţirea sistemului de asistenţă de urgenţă în caz de accidente colective.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor