Cioloş: "Avem un punct slab în România, capacitatea de a ne ţine de promisiuni"

Premierul Cioloş a anunţat că, în curând, Guvernul va începe demersuri vizând construirea a două spitale în Bucureşti şi a precizat că, în ceea ce priveşte investiţiile pe termen lung, România are probleme în materie de a duce proiectele la capăt.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
01.09.2016

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că, în curând, vor fi începute demersuri pentru două spitale în Bucureşti, proiect ce va beneficia de finanţare inclusiv din bani europeni.

"În Sănătate, apropo de investiţii, dincolo de problema privind veniturile, salariile medicilor şi stabilitate şi vizibilitate pentru ei în sistem, ne concentrăm atenţia şi pe pregătirea câtorva proiecte de investiţii în spitale", a afirmat Cioloş. "Începem două spitale în Bucureşti. Avem trei spitale regionale şi, probabil, până la sfârşitul anului, vom mai avea încă două sau trei proiecte. Aici avem o finanţare inclusiv de la Fondul European de Investiţii, pentru a pregăti aceste proiecte şi pentru a le pune pe roate", a explicat premierul, citat de Agerpres, în cadrul unei dezbateri organizate de Comisia Europeană, la care a luat parte şi Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Cioloş a mai declarat că România are un punct slab în pregătirea proiectelor europene, în calitatea implementării lor şi mai ales în coerenţă, predictibilitate şi continuitate în deciziile politice. Premierul a mai subliniat că este important să se vadă eficienţa proiectelor iar Guvernul se concentrează în aceste luni pe a pregăti proiecte.

"Transparenţa este şi un mod de autocontrol şi de control public al eficienţei utilizării fondurilor şi aici avem probleme pe care trebuie să le rezolvăm în calitatea pregătirii proiectelor, apoi în calitatea implementării şi mai ales în coerenţă, predictibilitate şi continuitate în deciziile politice pe care le luăm şi capacitatea de a duce un proiect care durează 3 — 4 — 5 ani — 6 ani până la capăt. (...) Cred că aici avem noi un punct slab în România, în capacitatea de a ne ţine promisiuni şi de a nu ne tot schimba părerea de la un an la altul sau o dată la doi ani. Şi, de aceea, putem avea absorbţie, dar nu avem neapărat eficienţă", a precizat Cioloş.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor