Cinci tendinte, care pot deteriora relatiile in familie

Aceste tendinte sunt mult mai multe, dar cele cinci prezentate mai jos sunt cele mai evidente. Daca sunt urmate, relatia dintre sot si sotie neaparat se va inrautati.
(photos.com)
Epoch Times România
07.06.2011

1. "Vreau sa traiesc ca in filme". Dorinta de a construi viata asemenea scenariului vazut in film, reprezinta un mare pericol. Ce trebuie de tinut minte: in viata altor oameni se poate juca putin, insa viata personala trebuie construita de fiecare in parte.

2. "Totul e din vina ta!". Tendinta de a ne invinui reciproc si de a ne eschiva de la responsabilitate a devenit o norma azi. Cand cuplurile incep sa se invinuiasca, in joc intra ego-ul lor, caruia ii lipseste bunul simt, toleranta, capacitatea de a asculta si intelegerea fata de cei apropiati. Ce ramane pe campul de lupta? Suparare reciproca, o atmosfera de neincredere si gandurile la divort.

Cum se pot opri acuzatiile? Foarte simplu: le oprim si gata, fiind foarte constienti ca nu dorim distrugerea relatiei si ca suntem gata sa rezistam si sa fim calmi, cand auzim ceva ofensator la adresa noastra. Daca cealalta "jumatate" nu actioneaza la fel, fiti linistit si increzator, caci exemplul nobil o va face sa inteleaga multe si, de asemenea, va incerca sa "inghita supararea" vazand ca nu e chiar atat de amara.

3. "Voi divorta". Gandurile la divort ii viziteaza pe multi oameni, mai ales in aceste momente in care divortul a devenit o chestiune obisnuita. Chiar daca relatiile de familie sunt bune, gandurile rele intra in minte si inconstient incep sa isi faca treaba. Acestea influenteaza pe ascuns motivatia persoanei, rabdarea, dorinta de a comunica cu "jumatatea" sa. Sfatul este urmatorul: daca puteti arunca gandul la divort undeva departe – asa sa fie. Daca aceste ganduri rele va coplesesc, impartasiti-le cu partenerul. Garantia relatiei puternice este depasirea situatiei dificile impreuna.

4. „Iubirea s-a epuizat”. Adesea multe cupluri, dupa romantismul primelor intalniri si oficializarea relatiilor prin casatorie, trecand la viata cotidiana, se cufunda prea mult in rutina zilnica, fie ca este vorba de cariera, educarea copiilor, grija pentru sanatate, etc. Mai apoi, descopera pe neasteptate ca romantismul s-a risipit. Adesea cuplurile divorteaza din aceasta cauza sau incep sa caute dragoste in afara familiei. Dar cate dezamagiri ii asteapta in calea inselaciunii? Cu toate acestea, inimile frante se pot evita. Tot ce trebuie este doar sa fiti in masura sa pastrati romantismul primelor intalniri, este foarte real si doar o provocare creativa pentru orice familie!

Tindeti neaparat sa ramaneti singuri. Poate o data pe luna sa va planificati intilniri romantice, sa plecati in doi undeva, sa creati sarbatori in cadrul cuplului. Foarte important sa nu le incalcati periodicitatea.

5. Batjocura. Batjocura la adresa partenerului in public, din diverse motive, se intampla de la sine. Pe langa toate acestea, multe cupluri se iau reciproc in ras, se intrerup unul pe altul, se contrazic. Aceasta se intampla adesea in public, iar in doi - nu. De ce se intampla acest fenomen ciudat? Poate ca fiindca cea mai apropiata persoana este respectata mai putin decat celelalte? Desigur, mai exista si alte motive. Daca glumele publice nu va jignesc - este bine. Si daca va ranesc, asigurati-va ca ii spuneti "jumatatii" acest lucru.

Concluzie. Daca veti putea crea o relatie bazata pe incredere, respect, pastra romantismul primelor intalniri - viata va deveni un film minunat, pe care copiii vostri il vor privi cu placere si mandrie, sau in viitor il veti putea povesti copiilor si asa mai departe ...

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor