Cinci produse ce determină dezvoltarea cancerului

Zahar.
Zahar. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Kyrill Belan
22.02.2013

Mediul în care trăiesc oamenii moderni nu este la fel de sigur ca acum 50 de ani. Astăzi, surprizele neplăcute ne aşteaptă la fiecare pas, în special, în ceea ce priveşte produsele alimentare pe care le consumăm. OMG-urile, alimentele procesate, emulgatorii, amelioratorii de aromă, conservanţii şi alte "ingrediente noi” ne afectează grav sănătatea.

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces a omului contemporan. Apariţia şi dezvoltarea cancerului este legată, în mare măsură, de stilul nostru de viaţă şi de specificul regimului alimentar. Cunoaşteţi-vă inamicul: aflaţi mai multe despre cele cinci principale produse cancerigene şi eliminaţi-le din dieta zilnică.

Alcoolul. Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, alcoolul este una din cele cinci cauze majore ale cancerului. Consumul băuturilor alcoolice poate determina dezvoltarea cancerului regiunilor superioare ale tractului gastro-intestinal, al ficatului, cancerului colorectal şi cancerului de sân. Totul este din cauza acetaldehidei - metabolit al alcoolului, care joacă un rol-cheie în deteriorarea ADN-ului şi malignitate.

Băuturile carbogazoase sau dulciurile. Băuturile carbogazoase şi alimentele dulci conţin cantităţi mari de zahăr rafinat. Atunci când mâncăm un produs cu un indice glicemic ridicat, nivelul zahărului din sânge creşte dramatic, ceea ce duce la eliberarea şi producerea intensivă a insulinei în celulele pancreasului. Pe motiv că insulina controlează înmulţirea celulelor, acest hormon poate condiţiona, de asemenea, o creştere oncologică necontrolată.

Cu alte cuvinte, zahărul contribuie la creşterea şi hrănirea celulelor canceroase. În plus, băuturile carbogazoase şi dulciurile conţin cantităţi mari de substanţe chimice sintetice, care sunt, de asemenea, cancerigene.

Produsele prăjite sau grill. Crusta crocantă obţinută în urma prăjirii face produsele mult mai apetisante. Cu toate acestea, sub influenţa unor temperaturi ridicate, în produse se formează diferite substanţe toxice, cum ar fi formaldehida, aminele heterociclice şi hidrocarburi aromatice policiclice. Unele dintre ele sunt carcinogeni cunoscuţi, iar altele contribuie într-un anumit grad la dezvoltarea cancerului. Aceşti compuşi catalizează creşterea nivelul de stres oxidativ, care se soldează cu mutaţia şi moartea celulelor organismului uman.

Carnea roşie. Se crede, că carnea de vită, porc şi miel, în special, în cazul în care animalul nu este tânăr, creşte riscul de deces din cauza bolilor de inimă şi cancer. Printre "mâncătorii de carne", există cu 13% mai multe persoane, care suferă de boli cardiace şi cancer. Pentru iubitorii de cârnaţi, crenvurşti şi produse similare, riscul creşte cu 20%.

OMG-urile. Oamenii de ştiinţă au afirmat în mod repetat că alimentele pe care le consumăm ne afectează structura genetică şi ne modifică genomul, prin încorporarea unor gene străine. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Caen, Franţa, au realizat cel mai prelungit studiu în acest sens, prin care au testat efectul alimentelor modificate genetic pe animale. S-a constatat că în cazul a 50% - 80% din femelele de şobolan au fost găsite tumori mari, la începutul lunii 24-a. La unele animale au fost depistate chiar câte trei formaţiuni canceroase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor