Demisie cu cântec în PNL: "O gaşcă de tip mafiot conduce astăzi partidul"

În PNL nu mai este o virtute să fii onest, cinstit, să lupţi împotriva corupţiei ci să aparţii clanului de tip Cosa Nostra şi să practici "omerta", acuză fosta preşedintă a CJ Braşov.
Mariana Câju
Mariana Câju (Facebook)

Nu doar în PSD voci precum cea a lui Chirica tulbură aparenta linişte a partidului. Liberalii sunt şi ei zguduiţi de demisii şi acuzaţii ce vin din interior. Fostul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Mariana Caju, a anunţat, luni, printr-o scrisoare deschisă, că îşi dă demisia din PNL, acuzând că "o gaşcă de tip mafiot conduce astăzi partidul", relatează Gândul.

Aceasta este cea de a şasea demisie din ultima lună şi e una răsunătoare, Mariana Caju lansând acuzaţii grave unora dintre membri pe care-i acuză, printre altele, că în timp ce făceau pe opozanţii OUG 13, în realitate fremătau de nerăbdare ca aceasta să fie aprobată.

Caju mai susţine că, pentru a te realiza în partid, nu trebuie să fii competent, nu trebuia să îndeplineşti criteriile de integritate ci "doar să aparţii acestei grupări cu apucături mafiote de proastă calitate sau chiar staliniste, deviza lor fiind «cine nu este cu noi este împotriva noastră»”.

"În Partidul Naţional Liberal nu mai este o virtute să fii onest, cinstit, să lupţi împotriva corupţiei, să fii competent. Virtute în PNL, astăzi, este să aparţii acestei "cosca" de tip Cosa Nostra şi să practici "omerta". Spun asta pentru că i-am urmărit zilele acestea cum aşteptau plini de încredere aprobarea OUG 13, pentru că, dragii mei, dacă o parte din colegii noştri se erijează în protestatari, ei nu au nicio legătură cu cei care manifestă împotriva corupţiei“, susţine Caju în scrisoarea deschisă.

Fosta liberală mai acuză că a fost ameninţată şi şantajată de colegii ei de partid şi precizează că preferă să plece decât să facă compromisuri cu cei incorecţi.

„Au încercat să mă ameninţe, să mă şantajeze (RIDICOL!) şi, în ultima vreme, să mă asigure că va fi totul bine într-un viitor nu se ştie cât de apropiat sau îndepărtat, deşi la întâlnirile lor bahice nocturne, dorinţele şi le exprimau mult mai liber. "Să dispară" - aceasta este dorinţa lor pe care eu astăzi le-o îndeplinesc. Am ales să plec, dar nu voi accepta să fac compromisuri cu aceşti indivizi“, a mai spus Caju.

Printre cei care au dorit excluderea ei din toate funcţiile, Caju enumeră - fără a le preciza numele, ci doar funcţiile - pe vechiul preşedinte (recte Aristotel Căncescu), actualul preşedinte (respectiv Adrian Vestea) şi secretarul general adjunct (Claudiu Cornea – n.r.)

"Din păcate pentru braşoveni, nu se va întâmpla nimic în următorii patru ani la Consiliul Judeţean Braşov şi nu din vina PSD-ului, cum i-a învăţat înaintaşul lor să se victimizeze, ci pentru că nu le pasă de braşoveni şi pentru că preferă să nu realizeze un obiectiv decât să se asocieze pentru a găsi finanţare, cum este cazul aeroportului", a adăugat Caju.

Şirul demisiilor din PNL Braşov a fost deschis de prim-vicepreşedintele PNL Braşov, Dragoş David, arată sursa citată