Chirica: "Am bătut cu pumnul în masă că nu avem nicio legătură cu PCR. Trebuie să şi demonstrăm lucrul ăsta"

Pedepsit cu retragerea funcţiilor în PSD după ce l-a criticat pe Liviu Dragnea, primarul oraşului Iaşi declară că n-a ştiut că în partid trebuie să stai ghemotoc, acceptând doar cuvântul unuia care crede că cei ce spun adevărul sunt eretici.
Mihai Chirica
Mihai Chirica (Facebook)

PSD trebuie să demonstreze că nu mai are nicio legătură cu Partidul Comunist Român, declară "dizidentul" Mihai Chirica, lăsat recent fără funcţii în partid după ce şi-a permis să-l critice pe Dragnea.

"Am bătut cu pumnul în masă din '89 şi până în prezent că nu avem nicio legătură cu Partidul Comunist Român. Trebuie să şi demonstrăm lucrul ăsta şi asta se şi face prin a te detaşa, despărţi definitiv de orice practică care aminteşte de acele supliciuri pe care le făcea PCR când trebuia să decapiteze un tovarăş. Cine mai crede că poate rămâne acolo nu este aici, este în altă parte, este într-un trecut care nu mai are nimic de-a face cu România de astăzi”, a declarat primarul Iaşului, potrivit News.ro preluat de digi24.ro.

Chirica a mai precizat că nu a ştiut că într-un partid trebuie ”să stai ghemotoc, cu capul în jos” şi să accepţi doar cuvântul "unuia care până la urmă se contrazice" şi a precizat că a spune adevărul nu trebuie să te facă "eretic."

„Eu nu am ştiut că într-un partid trebuie să stai ghemotoc, cu capul în jos şi să accepţi doar cuvântul unuia care până la urmă se contrazice şi consideră că cei care au spus adevărul sunt eretici. Nu sunt eretic în partid, nu doresc să promovez altceva decât ceea ce trebuie să promoveze PSD astăzi”, a afirmat Chirica într-o conferinţă de presă la Iaşi.

Chirica a mai declarat că deciziile care s-au luat în cadrul Comitetului Executiv erau publice cu o oră jumătate înainte de finalul şedinţei.

„Îi mulţumesc foarte mult şi domnului preşedinte Dragnea, inclusiv domnului Neacşu, pentru atenţia pe care a acordat-o, este extraordinar să văd acest lucru. Le mulţumesc şi celorlalţi colegi care îmi arătau cum pe un flux de ştiri rezultatul dezbaterii din Comitetul Executiv era deja publicat cu o oră jumate înainte de a se termina şedinţa. Am spus, într-adevăr, asistăm la o democraţie perfectă. A venit iar Putin, diferenţa de fus orar se pare că funcţionează, este lângă noi Mafalda, rezultatul acestei întâlniri se cunoaşte chiar dacă omul nu a fost ucis, dar a fost declarat mort cu o oră jumate înainte”, a subliniat primarul din Iaşi.

Reamintim că, autor al unor declaraţii critice la adresa OUG 13 şi, mai rău, la adresa politicii "pumnului de fier" dusă de Liviu Dragnea în Partid, Chirica a fost lăsat mieruri, în şedinţa CExN al PSD fără funcţiile de vicepreşedinte la nivel naţional al partidului şi preşedintele Organizaţiei judeţene Iaşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne