China invită membrii Iniţiativei Centura şi Drumul să coopereze în domeniul transplanturilor de organe

Partidul pare că doreşte implicarea Occidentului în industria de recoltare forţată de organe
Medici cărând organe pentru transplant la un spital din provincia Henan, China, 16 august  2012 (Sohu.com)
Bin Zhao, Xin Ning
30.12.2023

China a afirmat recent că intenţionează să promoveze schimburile internaţionale şi cooperarea în domeniul donării şi transplantului de organe între ţările din cadrul proiectului Centura şi Drumul (BRI). Declaraţia a stârnit îngrijorare în rândul observatorilor chinezi, care consideră că adevărata agendă a regimului este de a răspândi practica sa de recoltare forţată de organe.

Cea de-a 7-a Conferinţă organizată de China cu participare internaţională, privind donarea de organe şi Forumul internaţional de cooperare şi dezvoltare în domeniul donării şi transplantului de organe a Iniţiativei Centura şi Drumul a avut loc la Nanning, provincia Guangxi, în perioada 8-10 decembrie. În cadrul conferinţei, autorităţile chineze au anunţat că Republica Populară Chineză s-a clasat pe locul al doilea în lume şi pe primul în Asia în ceea ce priveşte donarea şi transplantul de organe timp de şapte ani consecutivi.

Citiți și "Mortul era viu" - chirurg chinez evocă istorii de groază din industria extragerii forţate de organe a Chinei [film documentar]

Într-un interviu acordat în marja conferinţei, Dr. Huang Jiefu, preşedintele Comitetului pentru donarea şi transplantul de organe umane, a declarat presei de stat chineze că Partidul va promova schimburile internaţionale şi cooperarea practică în domeniul donării şi transplantului de organe între ţările BRI pe baza modelului de "consultare reciprocă, construcţie reciprocă şi partajare reciprocă".

La 28 septembrie 2005, Dr. Huang a făcut un transplant de ficat la primul spital afiliat al Universităţii de Medicină din Xinjiang. Pentru a minimiza şansele de eşec, Huang a cerut trei organe (ficat) de rezervă, unul pregătit de spitalele afiliate universităţilor medicale din Guangzhou, unul din Chongqing şi unul din Xinjiang.

Citiți și Yahoo News: Jaful de organe al Chinei comuniste ajunge în presa mainstream

După 15 ore de intervenţie chirurgicală şi 24 de ore de observaţie post-transplant, dr. Huang a declarat că operaţia a fost un succes şi că organele de rezervă nu mai erau necesare.

Întrebările

Pentru ca trei organe de rezervă să fie gata de utilizare înainte de transplant şi să fie în stare de aşteptare timp de 39 de ore, este foarte probabil să fi provenit de la persoane în viaţă, deoarece ficatul nu poate fi conservat în stare de hipotermie mai mult de 12 ore.

De asemenea, China oferă în prezent o pregătire extinsă pentru medicii care se ocupă de transplanturi de organe în întreaga ţară.

Institutul de transplant de organe al Spitalului Tongji din Wuhan a emis un anunţ pe 4 decembrie pentru a recruta şi a pregăti chirurgi în domeniul transplantului de inimă, ficat, rinichi şi pancreas. În fiecare an, institutul îşi propune să formeze patru chirurgi de transplant de inimă, şase chirurgi de transplant de ficat, 16 chirurgi de transplant de rinichi şi trei chirurgi de transplant de pancreas. Perioada de formare este de 12 luni.

Citiți și Die Zeit: Occidentul complice la traficul de organe din China

Anunţuri similare au fost emise de către Fundaţia pentru Dezvoltarea Transplantului de Organe din China, Primul Spital Afiliat al Universităţii Xi'an Jiaotong, Spitalul Memorial Sun Yat-sen al Universităţii Sun Yat-sen, Spitalul Xiangya nr. 2 al Universităţii Centrale de Sud, Spitalul Prieteniei din Beijing afiliat la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Capitală şi Centrul de Transplant de Organe al Spitalului din China de Vest.

Lai Jianping, care deţine un masterat în drept internaţional la Universitatea de Ştiinţe Politice şi Drept din China, a declarat pentru The Epoch Times că recoltarea forţată de organe a fost obscurată în China, deoarece nu există libertate de exprimare şi nici libertate de presă sub regimul Partidului Comunist Chinez (PCC).

Poziţia celor puternici şi bogaţi din China a devenit o condiţie care le oferă privilegiul de a trece peste vieţile altor oameni, iar Partidul a folosit acest lucru pentru a industrializa transplanturile de organe în China, subliniază Lai.

Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei împotriva Falun Gong (WOIPFG) a publicat un raport în noiembrie 2023, în care se spune că Partidul Comunist Chinez a continuat recoltarea forţată de organe de la un număr mare de donatori (involuntari) şi că băncile de furnizare forţată de organe încă există în China.

Citiți și "Partidul Comunist Chinez face profit din crime" - UE condamnă furtul de organe de la prizonierii de conştiinţă

Numeroase investigaţii au arătat că transplanturile de organe în marile spitale din China s-au extins de la prelevarea masivă forţată de organe de la practicanţii mişcării spirituale Falun Gong la alţi prizonieri de conştiinţă şi minorităţi etnice, precu uighurii şi tibetanii.

Dr. Huang este, de asemenea, acuzat de experţi internaţionali că a participat la recoltarea forţată de organe.

Studenţi dispăruţi

La 14 octombrie 2022, un elev de liceu în vârstă de 15 ani, pe nume Hu Xinyu, de la Şcoala Medie Zhiyuan din oraşul Shangrao, provincia Jiangxi, a dispărut în mod misterios din campus, corpul său fiind descoperit ulterior. Rezidenţii locali au dezvăluit că un oficial de rang înalt cu o grupă de sânge rară s-a îmbolnăvit grav, iar grupa de sânge a lui Hu Xinyu se întâmpla să se potrivească cu a cadrului de Partid, ceea ce a dus la suspiciuni că acesta ar fi putut fi motivul real al dispariţiei studentului.

În perioada imediat urm[toare au fost raportate peste zece cazuri de dispariţie a unor elevi de gimnaziu şi de liceu în provinciile Hubei, Jiangxi, Guangdong şi Henan, stârnind îngrijorări cu privire la traficul ilegal de organe umane, ]n special pe fondul îmbolnăvirii multor carde de Partid ca urmare a pandemiei generate de virusul Wuhan..

"Cazul dispariţiei şi morţii lui Hu Xinyu este un exemplu tipic al dispariţiei ciudate a multor elevi chinezi, iar oamenii au suspiciuni că aceştia ar fi putut fi victime ale recoltării de organe vii. Aceasta este o realitate crudă care există în China", a declarat dl Lai.

Observatorii realitţăilor sociale din China se tem că modelul Iniţiativei Centura şi Drumul a Partidului de promovare a transplanturilor de organe pe scară internatională ar putea duce la implicarea mai multor ţări în crimele comise deja în China.

La 28 noiembrie, o hotărâre a Tribunalului Districtual din Tokyo, Japonia, a dezvăluit că cel puţin 100 de japonezi au fost implicaţi, fără să ştie, în astfel de infracţiuni.

Citiți și "Nu mai omorâţi oameni pentru organe" - jucător NBA cere regimului comunist chinez să nu mai recolteze organe cu forţa

Hiromichi Kikuchi, un broker de transplant de organe, a fost condamnat la opt luni de închisoare pentru încălcarea Legii privind transplantul de organe. El a recunoscut că a recomandat aproximativ 170 de persoane pentru transplanturi în ultimii 20 de ani, dintre care 90% au fost efectuate în spitale chinezeşti.

Cazul a avut loc după un interviu acordat pe 25 iunie 2022 pentru Epoch Times de către Ushio Sugawara, un japonez care s-a întâmplat să fie martor la ororile recoltării forţate de organe în China.

În 2007, când fratele unui prieten al lui Sugawara a luat legătura printr-un broker pentru a face un transplant de ficat la Spitalul General al Poliţiei Armate din Beijing, lui Sugawara i s-a încredinţat livrarea unui medicament proteic, necesar înainte de operaţie.

Citiți și The Guardian: China recoltează într-adevăr organe cu forţa de la deţinuţi, hotărăşte un tribunal londonez

Bărbatul era inconştient şi zăcea întins pe pat. Medicul i-a spus lui Sugawara că bărbatul era un practicant Falun Gong în vârstă de 21 de ani care fusese condamnat la moarte. Tendoanele de la mâinile şi picioarele donatorului fuseseră secţionate, iar medicul a explicat că acest lucru a fost făcut "pentru a preveni evadarea şi pentru a împiedica muşchii donatorului să se încordeze şi să afecteze calitatea organului atunci când a fost prelevat".

Sugawara a declarat: "Fratele prietenului meu a murit în timpul operaţiei şi, bineînţeles, persoana ale cărei organe au fost prelevate a murit şi ea şi nu ştiu ce s-a întâmplat cu corpul său".

Declaraţiile lui Sugawara au provocat o undă de şoc în întreaga Japonie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor