China înăspreşte regulile pentru platformele online, cerând companiilor să autentifice identitatea utilizatorilor

.
. (Captură ecran)

La 27 iunie, Administraţia spaţiului cibernetic din China a emis noi reglementări care impun tuturor operatorilor de platforme online să autentifice identitatea utilizatorilor şi să verifice informaţiile de cont furnizate de aceştia în timpul înregistrării.

Noile reglementări impun furnizorului de servicii de informaţii în reţea să afişeze adresele IP ale utilizatorilor pe pagina lor de informaţii despre cont, ceea ce ar facilita monitorizarea de către Beijing a locaţiilor utilizatorilor.

Noile reguli vor intra în vigoare de la 1 august, când companiile vor trebui să valideze identitatea online a fiecărui utilizator.

Comentatorul de actualitate Lu Bei a declarat pentru The Epoch Times că noile reguli permit regimului să îşi menţină controlul asupra informaţiilor, în condiţiile în care se confruntă cu critici tot mai mari în mediul online.

Lu a spus că Beijingul urmăreşte să îşi extindă controlul centralizat al sistemelor de informaţii în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, supraveghindu-le fiecare mişcare. Regimul este cunoscut pentru faptul că utilizează tehnologia de reţea într-un mod care încalcă drepturile şi viaţa privată a cetăţenilor obişnuiţi, în timp ce, în acelaşi timp, nu reuşeşte să monitorizeze mişcările infractorilor.

El a spus că un exemplu recent este utilizarea de către regim a aplicaţiei obligatorii de sănătate COVID pentru a împiedica deponenţii, ale căror economii au fost îngheţate de băncile rurale, să protesteze.

Mai mulţi deponenţi au declarat pentru The Epoch Times la 14 iunie că, după ce au scanat codurile de bare pentru localurile din Zhengzhou, capitala provinciei centrale Henan, codul de sănătate de pe aplicaţia lor de urmărire a contactelor COVID-19 s-a înroşit imediat.

Un cod roşu de sănătate - care indică o potenţială infecţie cu COVID-19 - interzice accesul persoanei în cauză în locuri publice, de la toalete publice la magazine şi gări. Aceste persoane se confruntă, de asemenea, cu carantina obligatorie în centre de izolare centralizate.

În întreaga regiune Henan, zeci de mii de persoane se luptă de mai bine de două luni pentru a-şi recupera economiile depuse în bancă.

Criza a început în aprilie, când cel puţin patru creditori din Henan au îngheţat toate retragerile de numerar, invocând actualizări ale sistemului intern. Dar clienţii au declarat că nici aceste bănci şi nici oficialii nu au oferit de atunci informaţii despre motivul sau durata procesului, ceea ce a determinat proteste furioase în faţa biroului autorităţii de reglementare bancară din Zhengzhou în luna mai.

Postările critice la adresa regimului - "ilegale"

La 28 iunie, Ministerul Securităţii Publice din China a declarat pe contul său public WeChat că departamentul său de securitate cibernetică a investigat peste 600 de cazuri de postări "ilegale" ale "marinei internetului" - multe conturi false care sunt plătite pentru a posta comentarii pozitive pentru a umfla imaginea online a companiilor - şi a arestat peste 4.000 de suspecţi, potrivit ziarului de stat People's Daily.

În raport se spune că aceşti comentatori au răspândit opinii nefavorabile despre economia Chinei şi că unii au publicat "informaţii ilegale şi dăunătoare pentru a manipula sau perturba ordinea opiniei publice online".

Lu crede că represiunea Beijingului asupra aşa-numitei "marine ilegale pe internet" are ca scop să împiedice oamenii să vorbească despre subiecte fierbinţi, cum ar fi scandalul privind traficul de persoane "Femeia din lanţul de fier", blocajele de "coşmar" din Shanghai, incidentul cu femei bătute din Tangshan şi incidentul cu deponenţii bancari din Zhengzhou.

"Orice subiect care îl priveşte pe cetăţeanul obişnuit este suprimat, iar comentariile nepotrivite sunt filtrate, scoase sau ataşate cu etichete de avertizare. Oamenii sunt privaţi de libertate şi etichetaţi drept infractori pentru că 'se iau la ceartă şi provoacă probleme'.

Între timp, marina 'legală' de internet este plătită de Partidul Comunist Chinez. Se pare că aceştia sunt plătiţi cu 'cincizeci de cenţi' pentru fiecare remarcă pro-CCP sau în schimbul unei pedepse reduse cu închisoarea'", a adăugat Lu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe