Certificatul COVID al UE exclude vaccinurile chineze. Beijing-ul răspunde printr-o carantină de 28 de zile pentru francezi

.
. (pixabay.com)

Când Uniunea Europeană îşi începe programul „Certificatul digital COVID al UE” pe 1 iulie, ambasada Chinei în Franţa susţine că va riposta împotriva deciziei agenţiei de a exclude din sistem vaccinurile fabricate din China.

Regimul chinez ameninţă că va implementa reglementări mai stricte asupra călătorilor francezi care doresc să intre China.

Ţările membre UE, precum şi Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia sunt incluse în program, care va simplifica informaţiile despre starea de sănătate a călătorilor cu privire la COVID-19 - oferind informaţii cum ar fi rezultatele testelor, starea de recuperare sau starea de vaccinare, pentru a ajuta la deplasarea mai eficientă în ţările membre ale blocului, care au cerinţe de intrare diferite.

Vaccinurile fabricate în China nu sunt incluse în program, deoarece nu au fost aprobate pentru utilizare de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Cu toate acestea, unele state membre ale UE, precum Grecia, Cipru, Ungaria şi Serbia, au acceptat în mod individual vaccinurile chineze.

Nici vaccinurile fabricate în Rusia nu sunt recunoscute de program.

Crearea certificatelor digitale a fost aprobată de Parlamentul UE pe 9 iunie. Certificarea include un cod QR şi este emisă de naţiuni individuale ale UE. Toate ţările UE sunt obligate să recunoască certificatele emise de alte ţări ale UE.

Conform deciziei UE, Franţa a implementat noi regulamente de intrare pentru COVID-19 pe 9 iunie.

Persoanele care au fost vaccinate nu vor mai trebui să ofere „motive imperioase” pentru a intra în Franţa şi nici nu vor trebui să stea în carantină. Vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson au fost aprobate de Franţa.

În plus, Franţa împarte lumea în trei zone epidemice: verde, portocaliu şi roşu. China este listată ca zonă portocalie.

Reglementările actuale impun cetăţenilor chinezi să ofere „motive imperioase” pentru a intra în Franţa şi apoi să se plaseze în carantină timp de şapte zile după sosire, dacă li se permite intrarea.

Site-ul oficial al Ambasadei Chinei în Franţa a emis un anunţ pe 14 iunie pentru a reaminti cetăţenilor chinezi noile reglementări franceze. Un membru al personalului Ambasadei chineze în Franţa a declarat, pentru Radio Free Asia (RFA), că Beijingul va implementa „sancţiuni reciproce”, adică, atunci când francezii vor intra în China, China nu va recunoaşte vaccinarea cu vaccinuri non-chineze.

Presa chineză controlată de partidul-stat a raportat măsurile de represalii luate de regimul comunist împotriva Franţei pe 15 iunie, adăugând că turiştii şi călătorii din Franţa trebuie să fie plasaţi în carantină la sosire timp de 28 de zile - o perioadă mult mai lungă decât cere Franţa resortisanţilor chinezi.

Rapoartele presei chineze susţineau că vaccinurile fabricate în China nu au fost acceptate de Franţa şi UE din motive politice, chiar dacă au fost aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Publicaţiile Partidului Comunist Chinez mai subliniau că represaliile regimului vor „preda o lecţie Franţei”.

Comentatorul Wang Longmeng a declarat, pentru RFA, că este de părere că represaliile anunţate de Beijing sunt menite să provoace sentimente naţionaliste în rândul chinezilor.

El a subliniat că, în calitate de reprezentant al „diplomaţiei lupului singuratic” implementată în ultima perioadă de regimul comunist, ambasadorul chinez în Franţa, Lu Shaye, a criticat frecvent ţările occidentale pentru cererile lor de a se ancheta originea virusului Wuhan. Critica a fost postată şi pe site-ul oficial al Ambasadei Chinei.

Ambasada Chinei în Franţa a postat continuu comentarii pe reţelele de socializare, pentru a influenţa opinia publică împotriva Occidentului.

"Tratamentul reciproc revendicat de China este, de asemenea, ridicol", a susţinut Wang. „Cum se vor simţi cetăţenii chinezi care locuiesc în Franţa şi care au primit vaccinuri occidentale? Li se va interzice să se întoarcă în China?”

Wang este de părere că Franţa, în calitate de putere majoră a UE, este responsabilă faţă de cetăţenii săi atunci când nu aprobă vaccinurile chineze, având în vedere rapoartele de eficacitate scăzută şi lipsa de transparenţă a datelor utilizate în studiile clinice. Este, de asemenea, o măsură necesară pentru a opri China, întrucât regimul îşi împinge diplomaţia vaccinului şi îşi avansează programul de dominaţie globală, profitând de pandemie, a spus Wang.

Erkin Azat, un jurnalist kazah care locuieşte în Franţa, a lăudat decizia UE de a nu aproba vaccinurile chineze. Cu toate acestea, el a declarat, pentru RFA, că este îngrijorat că politicile colective ale UE vor fi încălcate în cele din urmă de diplomaţia vaccinului a regimului de la Beijing, deoarece câteva ţări ale UE care au participat la planul de infrastructură „Centura şi Drumul” primesc împrumuturi mari de la China. Ele sunt cele care au aprobat şi chiar folosit vaccinurile Chinei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe