Cele mai periculoase oraşe din Europa

Turnul Eiffel
Turnul Eiffel (Facebook)

Bagdadul este cel mai periculos oraş din lume din punctul de vedere al riscului terorist, Parisul şi Belfastul ar fi cele mai riscante oraşe din Europa, potrivit unui clasament realizat de Verisk Maplecroft.

Pentru majoritatea dintre noi, vacanţa ideală din punct de vedere al securităţii proprii şi al evitării oricăror incidente violentear trebui să fie în Europa, căci ne-am creat percepţia conform căreia este un continent etalon al civilizaţiei, bunului gust, educaţiei şi siguranţei. Şi aşa şi este până la un punct. Totuşi, vremurile s-au mai schimbat.

Potrivit acestui clasament întocmit de Verisk Maplecroft, în Europa, trei oraşe sunt printre cele mai vizate - Lugansk (pe locul 46), Doneţk (locul 56) - ambele din Ucraina şi centru al luptelor dintre separatiştii pro-ruşi şi trupele guvernamentale -, precum şi Groznîi din Rusia, pe locul 54.

Oraşul britanic cel mai vizat de posibile atacuri teroriste este Belfast - pe locul 91, urmat de Bristol - 178, Cardiff - 313, Manchester - 398 şi Londra - 400.

Parisul se situează pe locul 97 în lume, în creştere faţă de locul 201 ocupat la începutul anului, datorită atacurilor asupra redacţiei Charlie Hebdo.

În conformitate cu Verisk Maplecroft, Parisul a cunoscut una dintre cele mai mari creşteri în clasament, care reflectă gravitatea atacului terorist din ianuarie 2015 care s-a soldast cu 17 de oameni morţi. Nivelul de risc de la Paris este reprezentativ pentru o tendinţă mai mare de risc pentru ţările occidentale, inclusiv Belgia, Canada şi Australia.

Pe lista oraşelor europene cu risc terorist figurează şi Atena, Bruxelles, Berlin, Nicosia, Priştina, Tirana, Skopje şi Monaco.

La nivel mondial, Bagdadul rămâne cel mai periculos oraş din lume, în condiţiile în care în ultimul an, în capitala Irakului au avut loc 380 de atentate, soldate cu 3.654 de morţi.

La categoria destinaţii turistice cu risc terorist, cele mai periculoase oraşe sunt Ierusalim, Cairo, Nairobi, Bangkok, Tunis, Istanbul şi Las Vegas.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură