Cele mai importante lucruri din viata

Cand vom ajunge la sfarsitul vietii noastre, vom sti ca ne-am umplut timpul facand lucruri bune?

Cand suntem sanatosi, adesea ne gandim cum e sa fim bolnavi. Dar cand suntem cu adevarat bolnavi, ne gandim cum e sa fim din nou sanatosi. Indiferent de cata avere strangem in aceasta lume, nu ne este de folos cand trecem dincolo. In adancul sufletelor stim ca traim cativa ani pe Pamant, dupa care murim.

Asadar, ce devine important? Aceasta este intr-adevar o intrebare interesanta. Ce este important in afara de bani, pentru ca acestia nu pot fi luati cand murim. Banii si averile sunt efemere. Inceteaza sa mai conteze pentru noi in momentul in care murim.

Unii se gandesc la relatiile lor. Ei simt ca familia si prietenii trebuie sa fie cele mai importante lucruri. Ei bine, si cu acestia pierdem contactul in momentul in care murim.

Unii oameni mor dupa care se intorc. Ei numesc acest fenomen moarte clinica. Multi povestesc despre ce au vzut in timpul acestei stari. Vorbesc despre ce au simtit, in majoritatea cazurilor fiind vorba de niste sentimente minunate. Putini spun ca au mers intr-un loc rau, dar majoritatea s-au simtit bine. Nu simt nici o durere cauzata de moartea corpurilor lor.

In moartea clinica, multi vorbesc despre un proces de reinviere, un lucru prin care isi pot revedea vietile. Lucrurile bune si lucrurile rele pe care le fac aici sunt corecte. Vad cum actiunile si cuvintele lor i-au afectat pe ceilalti. Aparent, poate fi un pic dureros sa vezi cat de tare i-ai ranit pe cei din jurul tau.

Dar ei isi amintesc si de lucrurile bune. Imi amintesc de o femeie care imi spunea ca cel mai important moment din intreaga ei viata s-a intamplat cand era copil. Zicea ca tinea in mana o floare mica careia ii acorda iubire neconditionata. Din toata viata ei, acest moment i s-a parut a fi cel mai semnificativ.

Stiind ca intr-o zi ne vom revedea vietile, putem concluziona ca nu este important cine suntem sau ce putem obtine, ci cum ii tratam pe ceilalti. Daca ne vom revedea vietile si vom stabili cateva scopuri, ar fi o idee buna sa ne gandim la cei din jurul nostru mai intai.

Viata in general nu este temporara, dar viata pe Pamant da. Cum ii vom mai privi in ochi, cu cateva clipe inainte de a muri, pe oamenii care in viata ne-au fost alaturi? Sa speram ca vom fi facut lucruri de care vom fi multumiti.

David Snape este un scriitor liber-profesionist. Site-ul sau este tobeinformed.com.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură