Cele mai căutate trei femei în Dubai - crime pe bani mulţi în Emirat

Cel mai mare diamant roşu extras vreodată din mina Argyle, 17 mai 2013, Sydney (arhivă).
Cel mai mare diamant roşu extras vreodată din mina Argyle, 17 mai 2013, Sydney (arhivă). (WILLIAM WEST / AFP / Getty Images)

Una jefuieşte bijuterii, cealaltă este spion - killer, iar a treia este implicată în traficul de cocaină: poliţia din Dubai nu reuşeşte să le prindă pe cele mai căutate femei din ţară, informează vineri La Stampa.

Locotenent - colonelul Ahmad Humaid Al Marri, şeful secţiei de urmăriri penale a poliţiei din Emirat, a declarat că din cauza "gravităţii infracţiunilor" aceste femei reprezintă "un pericol public".

Femeia care jefuieşte bijuteriile este Bojana Mitic, în vârstă de 33 de ani, de origine sârbă, şi face parte din banda internaţională "Pink Panther". În 2007, ea a pus la cale lovitura spectaculoasă de la un bijuttier din Mall Wafi în Dubai, plecând cu o pradă copleşitoare, a cărei valoare reală nu a fost niciodată dezvăluită. " Atunci se afla la volanul unui autoturism cu care a intrat în Mall - a spus poliţistul – ducându-i pe complici să dea lovitura după care au scăpat împreună: cunoştea orarul agenţilor de securitate secundă cu secundă". Opt complici ai acelui jaf au fost capturaţi cu ajutorul Interpolului, dar ea este încă de negăsit. "Noi credem că s-a refugiat în Serbia, dar o vom prinde", asigură Al Marri.

Foliard Gail, în vârstă de 35 de ani, este agent Mossad, şi în 2010 a condus comandoul care l-a eliminat, la Dubai, pe colonelul Hamas Mahmoud al Mabhouh; captura ei este cea mai dificilă. Gail Foliard era falsa identitate a femeii „007” căutată în acest moment peste tot în lume, dar şi în acest caz, Al Marri este sigur că se află în posesia unor "anumite informaţii" care vor face posibilă capturarea acesteia. "Ea a fost cea care a coordonat crima -a spus Al Marri - pentru că în timp ce criminalul se afla în camera locuită de şeful Hamasului - unde a avut loc şi o scurtă încăierare - ea se afla în holul de la etajul hotelului verificând că nu vor exista vizite neaşteptate".

Cea de-a treia femeie este o pakistaneză în vârstă de 30 de ani, căreia poliţia din Dubai i-a dezvăluit doar numele - Sarah - explicând că a fost identificată în 2012 în timp ce transporta, împreună cu soţul ei, 900 g de heroină, împărţită în 70 de capsule. Capsulele au fost înghiţite de către soţul ei, dar odată ce a ajuns la un hotel din Dubai, una dintre acestea s-a deschis, provocându-i moartea. Femeia a fugit rapid în Pakistan, împreună cu fiica sa. "O vrem cu orice preţ", asigură Al Marri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe