Numărul infracţiunilor din R.Moldova a crescut cu circa 7% în anul 2013

(photos.com)
Ana Chitoroagă
24.02.2014

În anul 2013 numărul infracţiunilor pe teritoriul Republicii Moldova a crescut cu 6,7% faţă de anul precedent. Totodată, ponderea crimelor deosebit de grave a scăzut cu 7% comparativ cu anul 2012.

Ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean a declarat că numărul de sesizări şi denunţuri cu privire la săvîrşirea infracţiunilor a crescut ca rezultat al sporirii încrederii populaţiei în activitatea poliţiei.

“Începînd cu luna mai 2013, a fost instituit un sistem informaţional automatizat de introducere imediată a sesizărilor cu privire la infracţiuni şi incidente, fapt care face imposibilă ascunderea oricărei infracţiuni”, a declarat Recean.

În anul 2013 au fost anihilate 95 grupări criminale, dintre care cele mai multe erau specializate în atacuri tâlhăreşti, jafuri, şantaj şi escrocherii. În perioada vizată, în ţară au fost comise circa 35 de mii de infracţiuni. Suma prejudiciului material cauzat ca urmare a comiterii infracţiunilor constituie circa 720 de milioane de lei.

Dorin Recean a menţionat că pentru anul curent, ministerul îşi propune să se axeze pe două aspecte principale: dotarea sectoarelor de poliţie cu echipament necesar şi testarea integrităţii colaboratorilor MAI, notează Moldpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor