Cea mai sofisticată navă a Marinei SUA se strică în Canalul Panama

Într-un incident stânjenitor pentru Marina SUA, distrugătorul USS Zumwalt, în valoare de 4 miliarde USD, s-a stricat în timp ce naviga prin Canalul Panama. Aparent, este vorba de o problemă mecanică.
Distrugătorul american USS Zumwalt.
Distrugătorul american USS Zumwalt. (Captură Foto)

USS Zumwalt (DDG-1000) a avut o disfuncţionalitate mecanică în timp ce traversa Canalul Panama, au declarat oficiali ai Marinei SUA pentru USNI News.

Distrugătorul cu rachete ghidate va fi reparat la o fostă staţie maritimă americană până când va fi pregătit să îşi termine călătoria la Baza Maritimă din San Diego, California, a susţinut, pentru USNI News, comandantul Ryan Pert, purtător de cuvânt al Flotei a 3-a americane.

Un oficial al Apărării a declarat marţi pentru USNI News că reparaţiile ar putea dura până la 10 zile.

Conform USNI News, Zumwalt a suferit o avarie la sistemul său ultra-modern de propulsie, bazat pe turbine cu gaz şi motoare electrice.

Marina SUA a urmărit în urmă cu câţiva ani să se doteze cu 24 de distrugătoare din clasa Zumwalt dar, ulterior, în 2008, a decis să comande doar trei nave, unul dintre motivele principale fiind costul ridicat.

Zumwalt a costat peste 4 miliarde USD, comparativ cu 1,5 miliarde USD, cât costă alte nave convenţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe