Cazul Şova explodează. PMP a depus plângere penală pe numele lui Tăriceanu pentru abuz în serviciu

Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)

La scurt timp după ce CCR a anunţat decizia în cazul Şova, PMP a anunţat că a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru abuz în serviciu în cazul votului privind ridicarea imunităţii senatorului PSD.

"Dincolo de faptul că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a respectat art din Constituţie privind cvorumul necesar în cazul Hotărârilor Senatului referitoare la ridicarea imunităţii senatorilor, Călin Popescu Tăriceanu nu a cerut conducerii Camerei să publice în Monitorul Oficial Hotărârea Senatului prin care a considerat că nu se poate ridica imunitatea senatorului Dan Şova", a transmis formaţiunea condusă de Eugen Tomac, în cadrul unui comunicat de presă remis redacţiei.

Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale spune: "Senatul are obligaţia de a redacta hotărârea adoptată în şedinţa Plenului din 25 martie 2014 prin care atestă rezultatul votului cu privire la cererea de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova, de a comunica hotărârea autorităţilor publice competente şi de a o publica în Monitorul Oficial al României. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, precum şi Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Senatului României".

În opinia celor de la PMP, această parte a deciziei dă dreptate plângerii penale depuse de către Eugen Tomac şi îl plasează pe Călin Popescu Tăriceanu în situaţia de incompatibilitate cu funcţia pe care o ocupă.

"România nu-şi poate permite un preşedinte de Senat care încalcă Constituţia, lucru constatat de CCR. Singura ieşire, cât de cât onorabilă din această situaţie, o reprezintă demisia imediată a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu", a mai precizat PMP.

Recomandăm şi Cazul Şova explodează. CCR admite sesizarea CSM şi deschide noi posibilităţi

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne