Cazul Elodia, la final. Cioacă, condamnat la 16 ani şi 8 luni de închisoare pentru că şi-a omorât soţia

Fostul poliţist Cristian Cioacă, protagonistul epopeii Elodia care a adus celebritatea postului OTV, şi-a primit sentinţa definitivă.
(Captură Foto)

Cazul Elodia a ajuns la final. Fostul poliţist Cristian Cioacă a fost condamnat vineri, de judecătorii Tribunalului Argeş, la 16 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu nouă ani.

Potrivit Adevărul, instanţa a decis că Cioacă trebuie să-i plătească 150.000 de euro despăgubire mamei Elodiei, Emilia Ghinescu, 100.000 de euro lui Robert Constantin Ghinescu, fratele avocatei dispărute, şi 130.000 de euro lui Patrick-Matei Cioacă, fiul său şi al avocatei.

Cristian Cioacă a fost arestat pe 5 decembrie 2012, după ce pe un perete din locuinţa sa au fost descoperite urme de sânge. În 2 iulie 2013, poliţistul a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte. Sentinţa a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu şi de către procurori.

La sfârşitul lunii februarie 2014, Cioacă a ieşit din Penitenciarul Colibaşi, după ce Curtea de Apel Piteşti a decis înlocuirea arestării preventive cu măsura controlului judiciar. Ulterior eliberării, Cioacă şi-a reluat activitatea de poliţist, fiind încadrat la Serviciul Logistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

În iunie 2014, Curtea de Apel Piteşti l-a condamant pe poliţist la 15 ani şi 8 opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Pe 23 noiembrie, fostul poliţist a mai primit patru ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru violarea corespondenţei electronice a soţiei.

Judecătoria Piteşti i-a contopit, din 21 iunie, pedepsele primite în cele două dosare, Cristian Cioacă primind în final 18 ani de închisoare, decizia contestată de fostul poliţist.

Tribunalul Argeş a admis contestaţia formulată de Cioacă şi a dispus contopirea pedepselor şi aplicarea pedepsei celei mai grele de 15 ani închisoare, sporită cu 1 an şi 8 luni închisoare.

"În noaptea de 29 spre 30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente, legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care inculpatul Cioacă Constantin Cristian i-a aplicat soţiei sale, victima Ghinescu Elodia, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia", se arată în rechizitoriu.

Cioacă ar fi transportat apoi trupul neînsufleţit al Elodiei în cada băii principale, unde l-a tranşat şi apoi l-a transportat într-un loc care nu a fost încă descoperit. În zilele următoare, poliţistul a adunat din casă toate obiectele care au fost murdărite de sânge şi le-a aruncat într-o râpă din afara oraşului.

"Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş", mai notează procurorii în rechizitoriu.

În octombrie 2007, televiziunile anunţau că poliţia a găsit într-o prăpastie dintre Braşov şi Râşnov mai multe haine ale Elodiei pătate cu sânge şi o uniformă a celui ce a fost condamnat azi pentru omor.

Cadavrul Elodiei nu a fost găsit niciodată, iar Cioacă neagă şi acum ca şi-a ucis soţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne