Cazul Călăraşi: Gheţea, Cinteză şi Chiţoiu, aşteptaţi la Comisia specială din Senat

Daniel Chiţoiu, PNL
Daniel Chiţoiu, PNL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
09.12.2013

Comisia de buget-finanţe din Senat, care este responsabilă de investigarea activităţii CEC Bank în Cazul Călăraşi, îi va audia luni, de la ora 11.00, pe preşedintele CEC, Radu Gheţea, pe directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, şi pe vicepremierul Daniel Chiţoiu, potrivit Hotnews.

Premierul Victor Ponta a fost cel care a comandat înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru verificarea tranzacţiei terenului achiziţionat de Ioana Băsescu în judeţul Călăraşi. Fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a achiziţionat recent un teren agricol de 290 de hectare în zona localităţii Nana, judeţul Călăraşi, obţinând un împrumut de aproximativ 1 milion de euro de la CEC Bank.

Senatorii comisiei vor să vadă dacă conducerea băncii a respectat procedurile legale de acordare a creditului Ioanei Băsescu.

"Vom începe audierile luni dimineaţă, la ora 11,00, cu Gheţea, continuăm cu Cinteză şi terminăm cu Chiţoiu", a declarat vineri preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Senatului, Cosmin Nicula.

"Calendarul ulterior, în funcţie de ce vom analiza în cursul zilei de luni, va fi următorul: Radu Gheţea - ori de câte ori va fi nevoie pentru comisie, Daniel Chiţoiu - ori de câte ori va fi solicitat de către comisie, membrii Consiliului de Administraţie şi de acordare a creditelor de la CEC, în zilele de marţi şi miercuri", a adăugat acesta.

Concluziile Comisiei de anchetă vor fi cuprinse într-un raport care va fi trimis Biroului Permanent al Senatului până la 18 decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor