Catedra PwC “Antreprenoriat şi Afaceri de familie”, inaugurată la UBB

Epoch Times România
22.03.2013

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a inaugurat în cadrul conferinţei Raport asupra antreprenorului român, catedra PwC – Antreprenoriat şi Afaceri de familie, prima de acest fel din ţară, au anunţat vineri reprezentanţii instituţiei.

Catedra va funcţiona în cadrul Departamentului de Business al Facultăţii de Business. „Această Catedră nu este un curs în sine ci o platformă de comunicare şi o punte de legătură între mediul academic, societate şi afacerile de familie. Reuşita acestui demers va depinde în egală măsură atât de implicarea Universităţii Babeş-Bolyai(Facultăţii de Business cât şi de cea a antreprenorilor şi afacerilor de familie din Transilvania”, a declarat Alexandru Medelean, director – Lider Servicii integrate pentru antreprenori şi afaceri de familie, PwC România.

Scopul principal al acestei catedre este de a promova şi susţine spiritul antreprenorial şi problematica specifică afacerilor de familie atât în rândul studenţilor cât şi al mediului de afaceri. Printre activităţile pe care catedra intenţionează să le deruleze se numără: organizarea de workshop-uri tematice şi dezbateri, elaborarea de studii de piaţă şi analize asupra antreprenoriatului şi afacerilor de familie, organizarea unor conferinţe ale antreprenorilor, organizarea unor cursuri postuniversitare şi a unei şcoli de vară, cât şi susţinerea disciplinei de Antreprenoriat şi Afaceri de Familie – disciplină care se doreşte a fi introdusă în curricula Facultăţii de Business începând din anul academic 2013-2014.

Lansarea oficială a Catedrei PwC – Antreprenoriat şi Afaceri de familie a avut loc cu ocazia prezentării concluziilor raportului PwC – Family Business Survey pentru România, prilej cu care reprezentanţi ai Universităţii şi ai mediului de afaceri au dezbătut importanţa afacerilor de familie şi nevoia recunoaşterii rolului acestora din partea societăţii şi a Guvernului. „Acest workshop se înscrie în seria evenimentelor prin care UBB se constituie ca un for de dezbatere a problemelor care privesc în mod direct traiectoria de dezvoltare a României din perspectiva socio-economică. Dezbaterile au scos din nou în evidenţă nevoia de a regândi o mare parte din curricula universitară, astfel încât competenţele dobândite de către studenţi pe parcursul anilor de studiu să răspundă nevoilor angajatorilor”, a declarat prof. univ. dr. Mihaela Luţaş, prorector responsabil de relaţia cu mediul de afaceri, fundraising, relaţia cu alumni, practica studenţească.

Catedra PwC – Antreprenoriat şi Afaceri de familie a fost înfiinţată în urma unui parteneriat dintre PwC şi Facultatea de Business. „Această Catedră reprezintă o platformă de comunicare şi o punte de legătură între mediul academic, societate şi afacerile de familie. Reuşita acestei Catedre depinde de implicarea noastră acedemică, dar în special de contribuţia ce urmează a fi adusă prin împărtăşirea experienţelor către noile generaţii”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Alin Nistor, decan al Facultăţii de Business.

„Facultatea de Business, singura de acest fel din România, a fost şi va fi întotdeauna deschisă către colaborări cu mediul de afaceri. Catedra, la modul în care am gândit-o, se doreşte a fi o punte de legătură între mediul de afaceri şi mediul academic. Ştim că este un deficit între pregătirea academică a studenţilor şi ceea ce îşi doresc angajatorii. Membrii catedrei doresc ca prin activităţile propuse, să creeze sinergii care să reducă acest deficit.” a declarat lect.univ. dr. Dragoş Păun de la Facultatea de Business.

Universitatea Babeş-Bolyai îşi propune ca prin acest gen de iniţiative să ofere studenţilor, pe parcursul anilor de studiu, competenţele necesare care să răspundă nevoilor angajaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor