Cătălin Tolontan "ameninţat" cu proteste: "Medicii se pregătesc să manifesteze împotriva dumneavoastră"

Autor al unor investigaţii incendiare despre nereguli grave în spitale, Cătălin Tolontan a fost catalogat de medicul Monica Pop drept "un Kalaşnikov al sistemului medical din România", iar Raed Arafat a acuzat şi el că ziariştii atacă sistemul medical de urgenţă.
Cătălin Tolontan
Cătălin Tolontan (Naşul TV)

Directorul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop, a susţinut, joi, invitată într-o emisiune la Antena 3 că medicii vor să iasă în stradă să protesteze contra jurnaliştilor Tolontan şi Mirela Neag, nemulţumiţi de ultimele investigaţii ale acestora, investigaţii ce arată gravele probleme din sistemul medical, relatează gsp.ro.

”Medicii se pregătesc să manifesteze în faţa Ministerului Justiţiei împotriva dumneavoastră, domnule Tolontan, şi a Mirelei Neag pentru că autorităţile ar trebui să vă ceară probele pentru care denigraţi sistemul medical. Sunteţi un Kalaşnikov al sistemului medical din România!”, a susţinut Monica Pop.

Tolontan a intervenit telefonic în urma acestor afirmaţii, reamintind că nu suntem într-un ţară comunistă astfel încât articolele să trebuiască mai întâi văzute de procurori şi abia apoi prezentate publicului.

”Doamnă director, numai în Coreea de Nord articolele sunt arătate întâi procurorilor şi apoi publicului”, a declarat Cătălin Tolontan.

Potrivit sursei citate, dezbaterea s-a încins de la ultimele dezvăluiri ale echipei Gazetei, conform cărora un medic şi un şofer de la Ambulanţe au descris sistemul prin care o serie de VIP-uri, printre care un avocat de top, un procuror, un multimilionar şi alte persoane influente au fost transportate de către ei în străinătate cu ambulanţele de stat.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Alis Grasu, a combătut acuzaţiile afirmând că ”n-am luat nici un ban şi s-au făcut doar 25 de transporturi în 7 ani" iar toţi cei transportaţi au plătit motorina şi diurnele. Invitată să facă publică lista VIP-urilor transportate ”pentru a vedea numele”, şefa Ambulanţei a spus că ”Nu se poate”.

În dispută a intervenit, de asemenea telefonic, şi secretarul de stat Raed Arafat, acesta acuzându-l pe Tolontan că nu se pricepe şi că ziariştii atacă sistemul medical de urgenţă:

”Dumneavoastră aşa faceţi presă. Exageraţi că poate ţine. Eu fac o comparaţie ca să înţelegeţi ce se întâmplă acum. Suntem ca un copil care am primit o jucărie şi l-a apucat o criză şi loveşte jucăria asta toată ziua până se dezmembrează. Jucăria este acest sistem de urgenţă”, a declarat Arafat

Articolul integral poate fi citit aici