Cătălin Predoiu: Dragnea are acces la date legate de procesul electoral dincolo de limita responsabilităţilor sale

Cătălin  Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a acuzat, joi, că vicepremierul Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, are acces la date legate de procesul electoral dincolo de limita responsabilităţilor sale, relatează Hotnews.

Întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţiile preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, care a declarat că judeţul Teleorman a devenit "o atracţie turistică" pentru simpatizanţii candidatului ACL, Klaus Iohannis, care au votat pe liste suplimentare, Predoiu a răspuns că vicepremierul pare a avea acces la procesul electoral dincolo de limita responsabilităţilor sale şi a remarcat că ar fi bine ca Dragnea să fie întrebat de unde ştie acest lucru şi în ce temei legal i-au parvenit aceste informaţii.

"Eu nu am o astfel de informaţie. Deci, îl întreb la rândul meu pe domnul Dragnea de unde are informaţia şi în ce temei legal a primit-o?", s-a adresat Predoiu presei.

Reamintim că Liviu Dragnea a afirmat joi "că i s-a părut ciudat" numărul mare de voturi de pe listele suplimentare din 2 noiembrie, chiar şi în judeţul Teleorman, precizând că va fi mai atent în turul doi al prezidenţialelor:

"Şi la Teleorman au fost mulţi pe listele suplimentare. Bine, noi am fost mândri că a devenit dintr-odată atracţie turistică, dar o să fim mai atenţi în turul 2. Eu nu spun că nu s-a votat corect, dar ştiu că cei de pe listele suplimentare mai mult de 99% au votat cu Klaus Iohannis. (...)O să fim mai atenţi în turul 2, dacă vin autocare, vin microbuze, vin trenuri, o să ne uităm de unde vin", a declarat Dragnea, la sediul central al PSD.

Acuzaţiile vicepremierului Dragnea vin în contextul în care HotNews a tras un semnal de alarmă legat de faptul că numărul celor care au votat pe liste suplimentare a fost de 11%, dublu faţă de cel înregistrat la alegerile din 2009. Potrivit sursei citate, cel mai mare număr de voturi pe liste suplimentare s-a înregistrat în judeţele din sudul ţării, unde s-a 'votat' majoritar pentru Victor Ponta. Potrivit reprezentanţilor ACL, votanţii PSD ar fi fost plimbaţi cu automobilele - nu cu autocarul, ca să nu bată la ochi - şi ar fi votat de mai multe ori la diverse secţii de votare din alte localităţi.

Mai reamintim în context că vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru fraudarea referendumului din 2012. Potrivit procurorilor DNA, Dragnea ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care s-ar fi fraudat votul la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu. Conform DNA, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral şi falsificarea de semnături.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne