Traian Băsescu îşi scrie memoriile. "Acest volum va supăra mulţi oameni, însă nu pe toţi"

Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
01.08.2015

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a dezvăluit recent că a început să îşi scrie memoriile din timpul celor 10 ani cât a condus ţara de la Cotroceni şi speră ca primul său volum să fie gata în primăvara lui 2016.

"Da, am început, am planul lucrării, am o schiţă. Am început să vorbesc în faţa unui microfon. Nu mă ajută nimeni pentru că oferte sunt foarte multe, dar nu aş vrea să fie cunoscut conţinutul înainte să termin. Încep de la campania electorală din 2004, memorii ca preşedinte. Aş vrea să fie o carte generală a mandatului de 10 ani, memorii, adică ce îmi aduc eu aminte şi susţinute cu trimiteri la documente. Deci, exact lucrurile cum le-am văzut eu (...).

Încep de la cum am ajuns eu candidat în 2004. (...) Aş vrea ca volumul să fie citibil. Nu aş vrea să fac un volum de 500 de pagini, s-ar putea scrie. Dar intenţionez, pe urmă, să dezvolt un volum separat pe probleme de securitate naţională, pentru probleme economice, aşa cum le-am văzut eu", a declarat, la postul B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Traian Băsescu va aborda în cartea sa o mulţime de subiecte de interes public, de la răpirea jurnaliştilor şi referendumul din 2012, până la Elena Udrea şi cum a cunoscut-o pe aceasta.

"Prima impresie a fost excepţională. Am cunoscut-o la sediul PDL, când se candida la primăria Capitalei. Ea candida ca şi consilier. Era un jurist isteţ. La vremea aceea mergea în Tribunal foarte deschisă", a precizat Traian Băsescu despre protejata sa, potrivit bn24.ro.

Gradul de sinceritate al cărţii va fi "sută la sută", asigură fostul preşedinte, arătând însă că ceea ce nu se poate spune nu o să scrie. Acest volum va supăra mulţi oameni, însă "nu pe toţi", a precizat Traian Băsescu, care se bucură de o cotă de încredere de 15%, potrivit ultimului sondaj de opinie realizat în luna iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor