Cât îi costă pe angajatori să aducă nepalezi sau filipinezi în România

Muncitori străini sosesc în România
Muncitori străini sosesc în România (YouTube Screenshot)

Sezonul estival se apropie cu paşi repezi, iar hotelurile şi restaurantele din staţiunile de pe litoralul Mării Negre sunt în căutare de personal. Cei care n-au apelat încă la forţă de muncă din Asia, vor trebui să vină cu salarii atractive, dacă nu vor să îşi închidă afacerile.

Românii nu se mai înghesuie să lucreze însă pe minimul pe economie, pe sume care nu pot acoperi rate, facturi în creştere sau cheltuieli pentru familie ori vacanţe. Cu atât mai mult cu cât ştiu că pot obţine cu uşurinţă acelaşi job în ţări din Vest, pe salarii mult mai mari.

Pentru un lucrător din Asia însă, unde pentru munci similare se câştigă salarii de mizerie, ce oferă patronii români este aur. Aşa că România ajunge cu paşi repezi să fie prinsă între exportul şi importul forţei de muncă, se arată într-o analiză Panorama.

Potrivit analizei, contractele muncitorilor străini se încheie pe doi ani, iar banii pe care îi câştigă pornesc de la salariul minim. În plus faţă de banii pe care i-ar da unui angajat român, patronul mai trebuie să plătească şi chiria celor pe care îi importă din Asia.

Pe lângă salarii şi cazare, uneori chiar şi un bilet de avion spre casă, pentru a-şi vizita rudele, angajatorii plătesc şi firmele care îi aduc pe străini în România, la muncă.

De exemplu, conform Panorama, pentru un nepalez se plăteşte 750 de euro şi e unul dintre cele mai mici tarife. Aceasta e şi una dintre explicaţiile pentru numărul mare de lucrători nepalezi prezenţi la noi în ţară. O alta este că personalul recrutat de aici este preferat de restaurante sau hoteluri.

În cazul unui filipinez, angajatorul trebuie să plătească firmelor de recrutare 3.000 de euro, iar pentru unul din Indonezia 2.000 de euro.

Analiza integrală aici.