Candidatul PPDA rămâne fără telefon. Plângerea depusă la poliţie ajunge în câteva ore pe Facebook

Mai nou, în Republica Moldova, în unele cazuri, plângerile depuse la poliţie pot ajunge în scurt timp pe reţelele de socializare şi preluate de presă. Astfel a păţit liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.
Candidatul la prezidenţiale PPDA, Andrei Năstase
Candidatul la prezidenţiale PPDA, Andrei Năstase (facebook.com / AndreiNastase)

Unul din candidaţii pentru fotoliul de preşedinte al Republicii Moldova a declarat pentru presă că a depus la poliţie o plângere - după ce o persoană i-ar fi furat telefonul în timp ce se afla la o terasă din capitală - care ulterior a ajuns pe o reţea de socializare. Declaraţia depusă la poliţie aparţine liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, care declară că este supus în permanenţă filajului, convorbirile telefonice fiindu-i de asemenea interceptate.

„În seara zilei de 14 septembrie curent, am depus o plângere penală la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Centru din capitală, în care am solicitat identificarea şi atragerea la răspundere a persoanei/persoanelor care, în intervalul orar 13:30 – 14:15, mi-au sustras telefonul mobil”, a afirmat Năstase. Mai mult decât atât, „peste doar câteva ore, şi anume la 23:00, conţinutul acestei plângeri a fost plasat deja pe pagina de Facebook ca mai apoi să fie preluată de alte personaje dubioase, cunoscute în mediul virtual ca fiind trolleri ai oligarhului”, a adăugat candidatul PPDA.

În context, Năstase a ţinut să precizeze că acesta n-ar fi primul caz de acest fel. „Sunt supus în permanenţă filajului fizic şi electronic, convorbirile mele telefonice sunt interceptate, iar conturile electronice sparte”, a adăugat Năstase. Totodată, Năstase reiterează faptul că în Moldova caracteristicile statului poliţienesc se înrădăcinează tot mai mult.

„În ultimul timp, Republica Moldova prinde contururi tot mai reale ale unui stat poliţienesc, din apărător al cetăţeanului se transformă în paznicul puterii. Nimeni nu se mai simte în siguranţă în acest stat, oricând te poţi aştepta să fii urmărit, hărţuit, percheziţionat, ameninţat cu puşcăria, ori chiar închis, doar pentru faptul că îţi spui cu voce tare păsul, pentru că îţi exerciţi dreptul legal de a protesta. Încălcând în mod grosolan drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, regimul opresor încearcă prin metode ilegale să sugrume spiritul civic, să strivească orice idee de opoziţie activă, în speranţa de a se menţine pe linia de plutire. Toate aceste acţiuni represive demonstrează elocvent obedienţa instituţiilor statului faţă de regimul Plahotniuc”.

Potrivit jurnal.md, liderul PPDA a solicitat ministrului de Interne, Alexandru Jizdan să vină cu o explicaţie „în ce mod informaţia confidenţială, care conţine secretul anchetei, a fost făcută publică şi pusă la dispoziţia mercenarilor lui Plahotniuc?!”. Totodată, candidatul Partidului Platforma DA califică acest gest comis de colaboratorii MAI, „drept o încălcare gravă a prevederilor Codului Penal, a atribuţiilor de serviciu şi cer identificarea şi pedepsirea celor care au dezvăluit taina plângerii penale, împiedicând astfel desfăşurarea anchetei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe