Când soţia scoate perle adevărate din gură, soţul rămâne încântat

Un locuitor din Montoir-Bretagne (Loire-Atlantique) a descoperit o perlă frumoasă într-o stridie pescuită în Pénestin (Morbihan).
Perlă
Perlă (screenshot tramite foto ©DR)

Un pescar de stridii din Pénestin (Morbihan), Franţa, i-a făcut o frumoasă surpriză soţiei sale: unul dintre crustacee ascundea o perlă de 8 mm.

„Ne mâncam stridiile când soţia mea mi-a spus că se întâmplă ceva ciudat şi am auzit un ding ding ding pe podea", a explicat Loïc pentru L'Echo de la Presqu'île Guérandaise et de Saint-Nazaire.

Locuitorul din Montoir-Bretagne (Loire-Atlantique) a înţeles imediat că este vorba de o perlă. Perla este de o mărime frumoasă: 8 mm. El intenţionează să facă o bijuterie pe care să o păstreze ca amintire, perla neavând o valoare comercială mare. „Nu vreau să o străpung de teamă să nu o deteriorez", spune el.

Loïc pescuieşte de mult timp în Pénestin, întotdeauna în acelaşi loc pe care nu vrea să-l dezvăluie, dar este pentru prima dată când descoperă o perlă în una dintre stridiile sale.

„Nu am auzit ca cineva să fi găsit una în această zonă", remarcă norocosul pescar. Cu toate acestea, Ouest-France a relatat în 2019 cum excursia unei femei din Pénestin, Christelle Hignard, pe plaja Goulumer, s-a încheiat cu o captură miraculoasă, a găsit o mică perlă într-o stridie.

„Când am încercat să iau stridia de pe stâncă, s-a deschis în două. Şi a fost o mare surpriză: înăuntru se afla o mică perlă.” Mama familiei, care locuieşte în La Chapelle-des-Marais, a afirmat că „această perlă este lipsită de valoare pentru că este mică şi nu foarte netedă, dar am păstrat-o ca amintire într-o mică cutie transparentă. Nu se întâmplă foarte des”, a relatat Christelle, care obişnuieşte să se plimbe pe această plajă.