Canada va relaxa regimul de vize pentru români din 2016

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Canada va relaxa regimul de vize pentru cetăţenii români din 2016, a anunţat miercuri premierul Victor Ponta pe contul său de Facebook.

"O veste bună şi mult aşteptată pentru românii care vor să meargă în Canada! Premierul Stephen Harper mi-a comunicat relaxarea regimului de vize prin implementarea programului eTA (Electronic Travel Authorization) în 2016!", a scris Victor Ponta.

De anul viitor, cetăţenii români care au avut în ultimii zece ani vize pentru Canada sau pentru Statele Unite, nu mai sunt nevoiţi să aplice pentru noi vize pentru Canada.

"Am primit o scrisoare şi îi mulţumesc public premierului Canadei, domnul Harper, pentru faptul că din 2016 România intră în Electronic Travel Authorization, deci puteţi merge în Canada, nu fără viză, ci într-un sistem electronic foarte simplu. E un pas important, nu e cel final în care nu mai mergem deloc fără viză, dar cei care aveţi viză de SUA, nu vă mai trebuie viză de Canada, cei care aţi fost în Canada, nu vă mai trebuie viză.

Ceilalţi intraţi pe acest sistem. Şi mă bucur foarte tare că România a intrat în acest sistem şi sunt convins că şi cu SUA o să progresăm după alegerile lor, după aceea sunt convins că o să progresăm în ceea ce priveşte Visa Waiver", a anunţat Victor Ponta, citat de b1.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook