Sanders şi Trump câştigă primarele din Virginia de Vest

Candidatul prezidenţial Bernie Sanders a obţinut o nouă victorie în alegerile primare americane, dar şansele pentru a fi nominalizat în tabăra democrată sunt reduse. În acelaşi timp, Donald Trump a câştigat alegerile din Virginia de Vest.
Candidatul prezidenţial american Bernie Sanders.
Candidatul prezidenţial american Bernie Sanders. (Captură Foto)

Reţelele americane i-au declarat marţi seara pe Sanders şi Trump învingători în alegerile primare din Virginia de Vest.

Trump a câştigat, de asemenea, cu uşurinţă primarele din Nebraska, obţinând până acum 89% din numărul de delegaţi necesari pentru a câştiga nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale.

Deşi democraţii nu au avut marţi alegeri primare în Nebraska, Sanders a câştigat caucusul democrat din acest stat în luna martie.

În plus, miliardarul Trump şi-a pregătit deja campania pentru alegerile generale după ce rivalii săi republicani – senatorul din Texas Ted Cruz şi guvernatorul din Ohio John Kasich – s-au retras din cursa prezidenţială săptămâna trecută. Dar presupusul nominalizat în tabăra republicană încă nu a reuşit să câştige sprijinul deplin al elitei partidului său.

Pentru a obţine suportul elitei republicane, Trump se va întâlni joi cu liderii Partidului Republican în Congresul SUA, inclusiv cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan, care săptămâna trecută declarase că încă nu este pregătit să îl susţină pe miliardar.

Sanders are şanse mici în cursa democrată

În ciuda unor victorii importante, şansele lui Sanders de a obţine nominalizarea prezidenţială democrată par să fie tot mai mici.

Rivala sa, Hillary Clinton, fost secretar de stat şi fost primă doamnă, deja a luat în vizor alegerile generale din luna noiembrie.

Totuşi, Sanders a promis că va continua cu campania sa până la convenţia democrată din luna iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe